Ševaljević: Ne želimo da pokvarimo utisak

"Činjenica je da je Češka predvođena jednim od najboljih igrača današnjice, ali ne bi dobila Njemačku i mnogo druge reprezentacije da se oslanja samo Jihu", kaže Mirko Milašević
1 komentar(a)
Vasko Ševaljević, Foto: Savo Prelević
Vasko Ševaljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.06.2013. 09:33h

Dva dana nakon još jedne istorijske pobjede i plasmana na Evropsko prvenstvo u Danskoj, rukometaši Crne Gore su otišli na posljednji ispit u kvalifikacijama.

Preko Beograda i Beča, stigli su u Brno. U drugom najvećem gradu Češke, puleni Zorana Kastratovića mogu da odigraju potpuno rasterećeno, jer im današnji meč (14 časova) služi samo za prestiž.

Da niko u taboru „crvenih” ne očekuje pobjedu, jasno je i zbog činjenice da su kapiten Draško Mrvaljević, prvi golman Rade Mijatović i Mladen Rakčević ostali kući, baš kao i penzioner Petar Kapisoda.

Niko, međutim, i ne pomišlja na predaju, bez obzira na to što je Filipu Jihi i drugovima neophodan makar bod.

"Izborili smo plasman, tako da će šansu dobiti neki koji su igrali manje. Ali, igramo za reprezentaciju i daćemo sve od sebe. Češka je kvalitetna reprezentacija, to smo mogli da vidimo u Baru, ali ne želimo da pokvarimo utisak od utakmice sa Njemačkom".

"Ne možemo, naravno, da obećavamo pobjedu, ali ćemo se maksimalno zalagati i pokušati da izborimo još jedan dobar rezultat", istakao je Vasko Ševaljević.

Jedini Kotoranin u reprezentaciji je, sasvim razumljivo, još pod utiskom trijumfa nad „pancerima” (27:25).

"Ne krijemo zadovoljstvo, presrećni smo što smo izborili plasman na drugo veliko takmičenje. To je velika stvar za crnogorski rukomet i mnogo je slađe što smo uspjeli da to uradimo pobjedom, iako smo znali da postoje kalkulacije koje bi nam donijele plasman i na drugi način. Ljepše je kad ga sami zaslužimo".

Novi igrač njemačkog Hanovera je svjestan da današnji meč u „Novoj hali” u Brnu može da „rodi” još jednog igrača za budućnost. Baš kao i njega prošle godine protiv Švedske...

"Svaki meč znači, pogotovo nama mlađima. Nema mnogo rukometaša u Crnoj Gori, ali se u svakom ciklusu poneko izdvajao. Ova ekipa ima budućnost i treba očekivati sve bolje partije", zaključio je Ševaljević, koji za šest dana slavi 25. rođendan.

Njegov kolega iz bekovske linije, Mirko Milašević, smatra da je trijumf nad Njemcima ubijedio i njih i navijače da imaju kvalitet.

"Tražili smo formu u posljednjih nekoliko mjeseci. Uslijedila je kriza rezultata, ali pobjeda nad Njemačkom nam je donijela vizu za Evropsko prvenstvo i maksimalno vratila samopouzdanje".

"Opet smo počeli da cijenimo sebe, a i javnost nas sada ozbiljnije shvata", naglasio je jedan od rijetkih igrača koji će sa Crnom Gorom nastupiti i na trećem velikom takmičenju.

Češka je u srijedu, neposredno pred meč Crna Gora - Njemačka, stigla do veoma važne pobjede u Izraelu (30:24). Tim Jaroslava Hudečeka je to uradio bez majstora iz Kila, Filipa Jihe, koji je preležao stomačni virus i sigurno će biti u timu.

"Činjenica je da je Češka predvođena jednim od najboljih igrača današnjice, ali ne bi dobila Njemačku i mnogo druge reprezentacije da se oslanja samo Jihu".

"Bez njega su rutinski dobili Izrael. Ne treba se zavaravati, imaju još nekoliko odličnih igrača. Horak je jedan od najboljih u Gepingenu, golman Štohl brani na vrhunskom nivou".

"Nemamo mi pravo da sa 600 hiljada stanovnika i ovaklvim fondom igrača dođemo i kažemo da ćemo nekoga dobiti u gostima. Ali, imamo pravo da izađemo sa željom da pobijedimo", naglasio je 27-godišnji Milašević, koji će naredne sezone nastupati za francuski Bijer.

Bonus video: