Simić do 2023. u Melzungenu

Crnogorski reprezentativac je jedan od najzaslužnijih što je tim iz pokrajine Hese petoplasirani u Bundesligi
659 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Simić, Foto: Mt-melsungen.de
Nebojša Simić, Foto: Mt-melsungen.de

Prvi golman crnogorske reprezentacije braniće u najjačoj ligi na svijetu još četiri sezone - Nebojša Simić je produžio ugovor sa Melzungenom do 2023. godine.

Sin nekadašnjeg golmana i trenera u mnogo klubova bivše Jugoslavije, Gorana Simića, jedan je od najzaslužnijih što je klub iz Hesea peti na tabeli Bundeslige. Na 25 utakmica je odbranio 193 šuta i postao ljubimac navijača.

"Veoma zadovoljan zbog povjerenja koje uprava, direktori i stručni štab imaju u mene. Produžetak ugovora mi daje sigurnost za naredne četiri godine i biće mi podstrek da budem još bolji. Melzungen je vrhunski klub sa odličnim timom. Ako ostanemo zdravi i nastavimo da se razvijamo, možemo da osvojimo titulu u ne tako dalekoj budućnosti", optimista je 26-godišnji Baranin.

Simić je karijeru počeo u barskom Sedmercu, potom bio u Mornaru, a od 2010. do 2012. je bio član Lovćena. Tada je otišao u švedski Lund, da bi potom branio i za Malme i Kristijanstad, sa kojim je dva puta bio prvak i igrao Ligu šampiona. U Melzungenu je od 2017. godine, a prošle sezone je sa tim timom osvojio 7. mjesto u Bundesligi.

193 odbrane na 25 mečeva u Bundesligi ove sezone ima Simić. Prosjek zaustavljenih šuteva mu je 31,13 odsto, a minutažu dijeli sa 32-godišnjim Šveđaninom Johanom Sjestrandom, nekadašnjim golmanom Barselone i Kila

U najjačem nacionalnom takmičenju na svijetu igraju još dva crnogorska reprezentativca, Stefan Čavor i Vladan Lipovina. Čavor ima ugovor sa Veclarom do kraja naredne sezone, a Lipovina neće produžiti saradnju sa Rajn-Nekar Levenom i traži novi klub, takođe u Njemačkoj...

Bonus video: