Skopski derbi u finalu

Metalurg je u prvom meču savladao slovački Tatran Prešov sa 26:25, dok je Vardar u drugom polufinalu šokirao domaćina fajnl-fora, Zagreb (30:29).
54 pregleda 0 komentar(a)
Zagreb - Vardar, Foto: Seha-liga.com
Zagreb - Vardar, Foto: Seha-liga.com
Ažurirano: 14.04.2012. 21:32h

U finalu prvog izdanja SEHA lige odigraće se veliki skopski derbi - Metalurg je u prvom meču savladao slovački Tatran Prešov sa 26:25, dok je Vardar u drugom polufinalu šokirao domaćina fajnl-fora, Zagreb (30:29).

Lino Červar je stigao u glavni grad Hrvatske sa ciljem da se osveti svom bivšem klubu i savlada ga u finalu novoformiranog takmičenja. Neće, ipak, dobiti šansu, jer je Veselin Vujović sa svojim timom priredio veliku senzaciju.

Metalurg su do pobjede nad prvakom Slovačke vodili crnogorski reprezentativac Žarko Marković sa šest golova, te Stefče Alušovski i Miladin Kozlina sa po pet pogodaka. Upravo je bivši reprezentativac Slovenije i čovjek koji se pominjao kao moguće pojačanje nacionalnog tima Crne Gore bio heroj ekipe sa Autokomande, jer je pogodio za konačnih 26:25.

Letonski džin Dainis Krištopans (visok čak 215 centimetara) bio je najbolji u Tatranu sa devet pogodaka, dok je Radoslav Antl sedam puta zatresao mrežu. Crnogorski reprezentativac Žarko Pejović je meč završio bez gola.

U drugom polufinalu se nisu očekivala takva uzbuđenja. Zagreb, učesnik četvrtfinala Lige šampiona, bio je apsolutni favorit protiv Vardara, koji je ispao već u 2. kolu EHF kupa od bosanskog Izviđača. Razlika u klasi, međutim, nije spriječila Vujovićeve pulene da borbenom igrom prirede čudo.

Skopski tim je prvi put poveo preko Vlatka Jovčevskog u 37. minutu (17:16), a do kraja se igralo gol za gol. Upravo je Jovčevski riješio pitanje pobjednika, pošto je u posljednjem minutu pogodio za 30:29. Zagreb je imao napad za produžetke, ali ga nije iskoristio...

Tihomir Doder je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa šest golova, a po četiri su dali Jovčevski i srednji bek crnogorske reprezentacije, Stevan Vujović, koji je pogodio u 59. minutu za 29:28.

Zlatko Horvat je predvodio Hrvate se sedam pogodaka, šest je upisao slovenački reprezentativac David Špiler, a pet mladi pivot Marino Marić.

Rezultati

Polufinala

Metalurg - Tatran Prešov 26:25 (15:11)

Zagreb - Vardar 29:30 (14:13)

Nedjelja

Finale

Metalurg - Vardar (18)

Za treće mjesto

Zagreb - Tatran Prešov (15.30)

Bonus video: