Slovenija zbog gluposti Blagotinšeka ostala bez pobjede protiv Njemačke

Šta se dešavalo u "Areni Zagreb" i kako su Litvanac Mindaugas Gatelis i Vaidas Mažeika odlučili da isključe Blaža Blagotinšeka, i pokažu sedmerac kada je vrijeme isteklo, dugo će se raspredati
65 pregleda 0 komentar(a)
Miha Zarabec, Foto: Reuters
Miha Zarabec, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.01.2018. 19:20h

Video tehnologija je prvi put potpuno promijenila ishod rukometne utakmice - Njemačka je golom Tobijasa Rajhmana u posljednjoj sekundi uzela bod Sloveniji, iako su "zmajčeki" dali gol za pobjedu?!

Šta se dešavalo u "Areni Zagreb" i kako su Litvanac Mindaugas Gatelis i Vaidas Mažeika odlučili da isključe Blaža Blagotinšeka, i pokažu sedmerac kada je vrijeme isteklo, dugo će se raspredati.

Slovenci su slavili pobjedu nakon gola Blaža Janca pet sekundi prije kraja za 25:24, ali od toga nije bilo ništa.

Litvanski arbitri su dugo razgledali snimak i isključili Blagotinšeka, jer je ometao izvođenje lopte sa centra. Najgore od svega je što je bilo svega dvije sekunde do kraja i što lopta ne bi ni mogla da stigne do centra.

Po pravilima, Njemci su dobili penal, koji je Rajhman realizovao.

Tim Veselina Vujovića je vodio od starta, na krilima fenomenalnog Mihe Zarabeca stekao šest golova prednosti (15:9), da bi Njemci u nastavku preokrenuli, ali uz obilatu pomoć sudija.

Zarabec je na uvodu u posljednji minut iznudio isključenje i sedmerac, a Vid Kavtičnik ga realizovao za 24:23.

Njemci su krenuli bez golmana i nakon tajm-auta Kristijana Prokopa izjednačili golom Paula Druksa na 12 sekundi do kraja.

Vujin tim je krenuo brzo sa centra, a "leteću" akciju je završio Janc, koji je sa dva promašena penala mogao da bude tragičar.

Sudije su dugo gledale snimak, da vide da li je sve regularno, ali se čini da su pravilno odlučile. Vujović je čak stao na gol, kako bi pokazao da se ne slaže sa odlukom, ali je Blagotinšek pogriješio, jer je bio u krugu na centru i digao ruke, što nije dozvoljeno.

Zarabec je bio najefikasniji u redovima "dežele" sa pet golova, po četiri su dali Janc, Borut Mačkovšek i Blagotinšek.

Kod Njemaca je najefikasniji bio Uve Genshajmer sa sedam, po četiri su dali Rajhman i Patrik Grecki.

Ovaj rezultat je još zakomplikovao situaciju u grupi C, u kojoj je i Crna Gora, ali je ovo možda i dobro za "lavove".

Ako večeras (20.30) savladaju Makedoniju, biće praktično na pragu druge faze, jer se očekuje da Njemci poraze "crveno-žute" u posljednjem kolu.

U prvom meču 2. kola grupe D u Varaždinu, Španija je savladala Mađarsku sa 27:25.

Bonus video: