Sponzor odustao, ništa od Regionalne lige

Šparkase grupacija, koja je trebalo da bude glavni pokrovitelj lige u kojoj bi nastupali timovi iz bivše Jugoslavije, poslala je pismo u kojem navodi da odustaje od sponzorstva
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2011. 22:18h

Sudbina muške Regionalne lige u rukometu sve je neizvjesnija. Zapravo, trebalo bi čudo da se dogodi da to takmičenje zaživi - Šparkase grupacija, koja je trebalo da bude glavni pokrovitelj lige u kojoj bi nastupali timovi iz bivše Jugoslavije, poslala je pismo kancelariji Rukometnog saveza Crne Gore (pismo iste sadržine je, sasvim izvjesno, poslato i ostalim nacionalnim savezima čiji su klubovi trebali igrati u ligi) u kojoj navodi sa odustaje od sponzorstva.

„S obzirom na to da su naši dosadašnji pregovori vezani za osnivanje i sponzorisanje regionalne rukometne lige od strane Erste i Šparkase grupacije otišli u neočekivanom smjeru, sa žaljenjem vas obavještavamo da ne možemo biti pokrovitelj lige.

Budući da su se troškovi lige povećali za duplo od dogovorenog iznosa u sklopu sponzorskog paketa, nismo u mogućnosti da izdvojimo dodatni budžet mimo onog koji je komuniciran sa predstavnicima Erste Šparkase grupe.

Izuzetno nam je žao što je došlo do ovakve promjene, posebno jer je inicijativa lige došla upravo iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine i Šparkase bank BIH, jer smo uložili ogroman angažman da animiramo i pridobijemo članice Erste grupe iz drugih zemalja za učešće.

Ipak, povećanje iznosa sredstava koje bi grupa morala izdvojiti za sponzorstvo nismo u mogućnosti niti da opravdamo, niti da izdvojimo.

Ukoliko se u budućnosti pojave ideje za nekim sličnim ili drugačijim projektom, a koji bi mogao biti uspješno realizovan, molimo vas da nas kontaktirate u cilju zajedničke saradnje”, navodi se u saopštenju koje je potpisao Haris Avdić, direktor direkcije za marketing i komunikacije Šparkase bank.

S liga, kako je novo takmičenje trebalo da se zove (već bio određen i datum početka, 27. avgust), od početka je bila osuđena na propast.

Prvo su odustali Slovenci, potom i Mađari, a onda je slovački Tatran prihvatio učešće.

Čekali su se Poljaci, ali su u međuvremenu Vive Kjelce i Visla obavijestili da ne mogu da nastupe, jer nemaju dozvolu nacionalnog saveza.

Troškovi su rasli, spekuliše se da je Zagreb počeo da postavlja nerealne uslove, što je na kraju dovelo do jedinog očekivanog poteza - povlačenja generalnog sponzora.

Bonus video: