Srbija ima motiv protiv Francuske, Krpež: Sve je moguće

Srbija je sinoć izgubila od Crne Gore sa 27:28 i izgubila šanse da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj
73 pregleda 0 komentar(a)
Srbija, Foto: UROS HOCEVAR / KOLEKTIFF
Srbija, Foto: UROS HOCEVAR / KOLEKTIFF
Ažurirano: 12.12.2018. 18:52h

Rukometašica Srbije Katarina Krpež Šlezak rekla je danas da je zadovoljna urađenim na Evropskom prvenstvu, ali da je rezultatski moglo da bude bolje i dodala da u predstojećoj utakmici protiv Francuske njena ekipa želi da završi turnir na pravi način.

Srbija je sinoć izgubila od Crne Gore sa 27:28 i izgubila šanse da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj.

"Glave su se malo ohladile, polako će sve da se slegne, ali dugo nismo mogle da zaspimo, do četiri ujutru sve smo bile budne. Ostao je gorak ukus. Na nama je da prvenstvo završimo u najboljem izdanju, ništa nije nemoguće. Vjerujem u ovaj tim, ostaje da se borimo do kraja i da ostavimo utisak koji smo ostavljali do sada. Ponosna sam na ove djevojke", rekla je Krpež Šlezak, preneo je Rukometni savez.

Rukometašice Srbije igraju u sredu od 21 sat protiv Francuske, poslednju utakmicu grupne faze. Srbija nema šanse za polufinale, a ima teorijske šanse da se uključi u borbu za peto mjesto. Za to će, pored pobede nad Francuskom, biti potrebno da Danska pobedi Crnu Goru, a Rusija selekciju Švedske.

Svaki bod na turniru je važan, pošto konačni plasman može da utiče i na kvalifikacije za Olimpijske igre.

"Svaki bod je važan, što za plasman, ali i nama za samopouzdanje. Verujemo da možemo sa svima da se nosimo, to smo pokazale, biće teško sa domaćinom pred punom halom, ali nije nemoguće. Nemamo ništa da izgubimo. Njima pobjeda donosi polufinale, boriće se do posljednjeg atoma. Mi želimo da ponovimo utakmicu sa Danskom, kada je borbenost bila fanatična, kada je i realizacija bila odlična. Da završimo ovo pošteno, kako treba", navela je Krpež Šlezak.

Bonus video: