Srbija isključena iz kvalifikacija, Kosovo nastavlja takmičenje u Srbiji

EHF je kaznio srpski tim isključivanjem iz daljeg toga takmičenja nakon što je Vlada Srbije zabranila organizaciju utakmice između između Srbije i Kosova u Kovilovu
15 komentar(a)
EHF, Foto: Www.ehfcl.com
EHF, Foto: Www.ehfcl.com
Ažurirano: 23.03.2018. 18:34h

Evropska rukometna federacija (EHF) suspendovala je Rukometni savez Srbije i izbacila juniorsku reprezentaciju te zemlje iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, prenosi B92.

EHF je kaznio srpski tim isključivanjem iz daljeg toga takmičenja nakon što je Vlada Srbije zabranila organizaciju utakmice između između Srbije i Kosova u Kovilovu.

U zvaničnom saopštenju EHF navedeno je da se srpska reprezentacija isključuje iz daljeg takmičenja, dok će se mečevi između ostalih ekipa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Đeru (Norveške, Slovačke i Kosova) igrati u istim terminima.

"Zbog okolnosti zbog kojih je meč odložen i nemogućnosti Srbije da igra utakmicu, EHF je odlučio da srpski nacionalni tim isključi iz daljeg učešća u kvalifikacijama", stoji u saopštenju.

Odluku o odlaganju susreta donio je ministar policije Nebojša Stefanović pošto se konsultovao sa Ministarstvom sporta i obavestio premijerku i predsjednika. Kako je Stefanović rekao, meč je "mogao da bude bezbjedno organizovan, ali uz cijenu", navodi B92.

Bonus video: