"Srbija nije klozet Evrope": Vojvodina ustala protiv Cvetkovića

"Mi volimo Srbiju. Srbija je naša majka i naš otac, naša djeca, naša mladost i ljepota. Srbija su naše rukometašice i naši rukometaš", navodi se u saopštenju RS Vojvodine
86 pregleda 8 komentar(a)
jovica cvetković, Foto: Reuters
jovica cvetković, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.01.2018. 14:28h

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković izazvao je prvu reakciju izjavama pred meč sa Francuskom, u kojima je zatražio pomoć "braće Hrvata", ali i upitao "da li ćemo se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slijepi, predstavljamo klozet Evrope".

Reakcija je stigla iz Novog Sada, iz RS Vojvodine.

"“Ako neko Srbiju naziva 'klozetom Evrope', a njen narod pokušava da klasifikuje kao slijep, mali i ništavan, ne možemo ostati nijemi i dozvoliti da bilo ko slučajno pomisli da je to naše mišljenje i naš stav. Mi volimo Srbiju. Srbija je naša majka i naš otac, naša djeca, naša mladost i ljepota. Srbija su naše rukometašice i naši rukometaš", navodi se u saopštenju RS Vojvodine.

“Budući da je izjava selektora objavljena i na zvaničnom sajtu RSS, postavljamo pitanje rukovodstvu RSS da li je stav Rukometnog saveza Srbije da je Srbija 'klozet Evrope'? Pitamo i osvajače medalja iz 2012. i 2013, da li smatraju da su trud, krv i znoj ulagali da bi osvojili medalju za 'klozet Evrope'", stoji u saopštenju.

RS Vojvodine smatra da selektor "mora da bude primjer svima i da pažljivo mora da daje izjave”.

“Selektor bi trebalo da se bavi isključivo sportom i sportskim motivima, jer to je ono što nas izdvaja od drugih i daje nam pravo da sport odvojimo od politike, ratova i drugih stvari za koje u sportu nema mjesta”, navodi se u saopštenju Rukometnog saveza Vojvodine.

Bonus video: