Srbija savladala Hrvatsku

U pobjedničkom timu najviše se istakao golman Darko Stanić sa 16 odbrana, od čega je jedna bila „skinuti” sedmerac, te Marko Vujin sa devet i Momir Ilić sa osam postignutih golova.
74 pregleda 0 komentar(a)
Žarko Šešum, Foto: Beta
Žarko Šešum, Foto: Beta
Ažurirano: 05.11.2011. 23:03h

Rukometna reprezentacija Srbije pobijedila je večeras u beogradskom „Pioniru”, pred oko 3.000 gledalaca, selekciju Hrvatsku sa 22:20 (11:9), u drugom kolu Kupa nacija.

U pobjedničkom timu najviše se istakao golman Darko Stanić sa 16 odbrana, od čega je jedna bila „skinuti” sedmerac, te Marko Vujin sa devet i kapiten Momir Ilić sa osam postignutih golova.

"U meču sa Hrvatskom bilo je više raspoloženih igrača, nego u Nišu sa Mađarskom. Odbrana je bila odlična, tako da sam i ja mogao da se istaknem. Mogao je svaki pojedinac da se istakne u kolektivnoj igri. Poslije poraza u meču sa Mađarima pao nam je mnogo rejting. Mi smo toga bili svjesni. Dosta ljudi je došlo i očekivalo da ćemo slično da igramo. Međutim, kako je utakmica odmicila vidjeli su našu energiju koju smo dali i podržali nas", rekao je agenciji Beta golman Srbije, Mojkovčanin Darko Stanić.

U ekipi Hrvatske najefikasniji su bili Drago Vuković sa pet i Vedran Zrnić sa četiri gola.

"Promašivali smo i nismo imali prednost, koja bi kasnije pokazala drugačiju sliku. Mi smo se poslije marta prvi put sada okupili, tako da nismo bili skupa dugo vremena", rekao je selektor Hrvatske Slavko Goluža.

Publika je prvi put u Beogradu mogla da vidi jednog od najboljih svjetskih rukometaša, srednjeg beka hrvatske reprezentacije Ivana Balića, koji je malo šutirao, a više razigravao ostale igrače. Na kraju je postigao samo jedan gol.

U drugom meču turnira, Mađarska je je savladala Češku 26:25 (14:10).

Prvog dana Srbija je poražena od Mađarske 32:25, dok je Češka bila bolja od Hrvatske 33:31.

U nedjelju se u Vršcu sastaju Srbija i Češka (18 časova), odnosno Hrvatska i Mađarska (20).

Bonus video: