Srbija, Švedska, Slovenija i Španija uzele posljednje vize za Japan

Žrijeb je 21. juna u Tokiju
3526 pregleda 2 komentar(a)
Srbija, Foto: Rss.org.rs
Srbija, Foto: Rss.org.rs
Ažurirano: 07.06.2019. 01:26h

Lista učesnika Svjetskog prvenstva za rukometašice je kompletirana večeras, a posljednje su vizu za Japan ugrabile Srbija, Švedska, Slovenija i Španija.

Sve je u ta četiri dvomeča bilo praktično riješeno već nakon prvih mečeva. Srbija je izgubila u Lublinu od Poljske 30:27, ali je prije pet dana u Zaječaru slavila 33:19.

Švedska se i u revanšu poigravala sa Slovačkom (45:24), nakon 33:18 pred svojim navijačima, a Slovenija je bila ubjedljiva protiv Sjeverne Makedonije (38:27) poslije 33:30 u gostima.

Španija je posljednja ovjerila vizu za Japan. “Ratnice” su prvi meč u Antekeri dobile 35:26, a utakmicu koja je počela večeras u 21.30 časova po našem vremenu u Rejkjaviku su izgubile 32:31.

Evropu će predstavljati i aktuelni prvak planete i kontinenta, Francuska, te Crna Gora, Rusija, Holandija, Rumunija, Norveška, Danska, Njemačka, Mađarska i Švedske.

Iz Azije će učestvovati Japan, Južna Koreja, Kina i Kazahstan, iz Afrike Angola, Senegal i DR Kongo, iz Južne i Centralne Amerike Brazil i Argentina, Kuba kao pobjednik šampionata Sjeverne Amerike i Kariba, te Australija, koja je bila peta na Azijskom prvenstvu.

Da je bila ispod te pozicije, IHF bi dodijelio vajld-kard.

Žrijeb je 21. juna u Tokiju.

Bonus video: