Srpkinje srećne, tužne i ponosne

“Žao mi je što nismo osvojili zlato, malo nam je nedostajalo, ponovo smo kao i u Nišu izgubili na isti način. Ipak, sačekaćemo mi njih na Olimpijskim igrama”, rekla je Katarina Tomašević
14 komentar(a)
Srbija, Foto: Beta/AP
Srbija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.12.2013. 21:17h

Rukometne reprezentativke Srbije istakle su večeras da su i srećne, i tužne, i ponosne zbog osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu, završenom u Beogradu.

Srbija je u beogradskoj “Kombank areni” izgubila od Brazila u finalu Svetskog prvenstva sa 22:20.

“Odličan je osjećaj, vjerujte mi, iako djelujemo malo tužno i istrošeno... Željeli smo to zlato više od svega. Ne pamti se 2. mjesto, uvijek se pamti prvo, ali mi ćemo sigurno pamtiti ovu srebrnu medalju jer do sada niko ništa nije osvojio, i stvarno treba da se radujemo ovom srebru kao da je zlato”, rekla je Dragana Cvijić poslije meča.

Pivotkinja Budućnosti je izabrana u idealni tim šampionata, što su joj saopštili tek novinari u miks zoni poslije dodjele medalja.

“Nisam znala... To je podstrek za dalje, za još veći rad... Predivno je igrati pred ovakvom publikom, a još je ljepše kad vas zavole”, kazala je Cvijićeva.

Jelena Erić je kazala da osjeća bol poslije poraza od Brazila i najavila završetak reprezentativne karijere.

“Ne znam šta da kažem. Tu me boli. Mozak mi ne radi, ne mogu da razmišljam o tome šta je bilo... Način na koji smo izgubili... Boli me zbog nas, zbog svih ljudi koji su došli, zbog cijele Srbije koja je ustala i zavoljela rukomet, ali biće slađe kada generacija koja ostaje ode u Rio i uzme im medalju... Ja se povlačim u maju, ako selektor osjeti potrebu do tada da me pozove ja sam tu”, rekla je Erić.

I golmanka srpske reprezentacije Katarina Tomašević obećala je revanš u Brazilu.

“Pomiješala su mi se osećanja, i tužna sam i srećna. Žao mi je što nismo osvojili zlato, malo nam je nedostajalo, ponovo smo kao i u Nišu izgubili na isti način. Ipak, sačekaćemo mi njih na Olimpijskim igrama”, rekla je Tomašević.

Bonus video: