Stevan Vujović mora u Francusku kod klupskog doktora

Kako nam je Stevan Vujović kazao, još osjeća bolove nakon operacije slijepog crijeva
53 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 08.01.2014. 23:21h

Nakon dana i po pauze zbog božićnih praznika, rukometaši su danas u „Morači“ nastavili sa pripremama i odradili dvočasovni trening, prvi od šest u glavnom gradu Crne Gore, prije polaska za Dansku.

Kao što je i najavio selektor Zoran Kastratović, trenirao je i Mirko Milašević, koji je imao problema sa koljenom, kao i Vasko Ševaljević, ali nijesu i Nemanja Grbović (u odsustvu 23-godišnjeg Pljevljaka, danas je pivota na treningu „glumio“ stameni bek Vuko Borozan i fizički djelovao zaista impresivno u toj ulozi) i Stevan Vujović.

Po savjetu ljekara, nakon lakše intervencije na koži noge, Grbović će sjutra početi da radi, a pitanje je da li će Vujović početi presjutra.

Kako je Vujović kazao, još osjeća bolove nakon operacije slijepog crijeva, a moraće sjutra da otputuje u Francusku, na kontrolni pregled kod klupskog ljekara u Selesti, ali ne zbog slijepog crijeva, već zbog ranije povrede lista na nozi.

"Zdravstveni bilten se popravlja iz časa u čas. Mali problem zadaje hiruška intervencija koju je imao Stevan Vujović, ali mislim da ćemo u kompletnom sastavu, odnosno sa planiranih 18 igrača putovati za Dansku", kazao je Kastratović.

Selektor se nada da će u Podgorici biti dovoljno prilika da se ekipa taktički spremi za ono što je očekuje na EP.

"Žao mi je iskreno što na turniru u Skoplju nijesmo mogli da nastupimo kompletni. Ali, sigurno je da ovih nekoliko preostalih treninga u Podgorici mogu da daju kvalitetniju sliku igre kojom ćemo se, prije svega, suprostaviti Švedskoj, olimpijskom vicešampionu, a onda redom i ostalima".

Bez obzira na dva poraza od Makedonije (33:27) i Srbije (32:25), Kastratović je „izuzetno zadovoljan s obzirom na roster sa kojim je raspolagao“.

"Posebno sam zadovoljan prvom utakmicom protiv Makedonije, a rezultat ne odražava pravo stanje snaga na terenu. Vježbali smo dvije odbrambene zone za protivnike u Danskoj. Osim prvog poluvremena protiv Srbije i male konfuzije u zoni 3-2-1, izuzetno sam zadovoljan odnosom, zalaganjem i prikazanim kvalitetom u te dvije utakmice s obzirom na to da smo igrali protiv vicešampiona Evrope Srbije i Makedonije, petoplasirane sa posljednjeg EP", rekao je Kastratović.

Galerija

Bonus video: