Stigli Borozan i Lipovina, Simića definitivno nema

Na prozivci su se pojavili Vuko Borozan i Vladan Lipovina, koji se prethodnih sedmica bili u žiži javnosti zbog oštrih riječi prema čelnicima RSCG i najava da neće igrati za nacionalni tim
156 pregleda 7 komentar(a)
Vuko Borozan, Foto: Filip Roganović
Vuko Borozan, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.04.2017. 13:09h

Tri dana pred duel sa Slovačkom, koji je selektor Dragan Đukić ocijenio sudbinski važnim za crnogorski rukomet, „lavovi“ su se okupili u Podgorici.

Na prozivci su se pojavili Vuko Borozan i Vladan Lipovina, koji se prethodnih sedmica bili u žiži javnosti zbog oštrih riječi prema čelnicima RSCG i najava da neće igrati za nacionalni tim.

Za razliku od njih, u hotelu „Verde“ se nije pojavio Nebojša Simić.

„Rekao mi je da neće doći, jer želi da brani za drugu reprezentaciju“, potvrdio je Đukić „javnu tajnu“ da će 24-godišnji Baranin ubuduće nositi dres Katara.

Sedmi selektor u istoriji crnogorske reprezentacije je rekao i da je zvao Branka Vujovića da ga pita je li se predomislio, ali da mu je mladi Nikšićanin poručio da ostaje pri stavu da želi da igra za Poljsku.

„Lavovi“ će prvi trening odraditi večeras u 18 časova, treniraće i sjutra u „Verdeu“, a već u utorak idu u Hohlovec, gdje dan kasnije igraju sa domaćom Slovačkom.

Pobjeda bi im širom otvorila vrata Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, poraz bi ih praktično zatvorio.

„Na ovim prostorima se za mnoge utakmice kaže da su sudbinske ili istorijske, ali je rijetko baš tako. Igraće se rukomet u Crnoj Gori kakav god da bude ishod ovog susreta, ali je činjenica da on mnogo znači“, poručio je Đukić, koji zbog povrede kvadricepsa ne može da računa ni na Miloša Božovića.

Bonus video: