Stojanović, Mrvaljević i Osmajić u finalu

Tri crnogorska rukometaša igraće u finalima evropskih kupova, Goran Stojanović, Draško Mrvaljević i Vladimir Osmajić, sva trojica u različitim takmičenjima.
93 pregleda 0 komentar(a)
Goran Stojanović, Foto: Www.vfl-gummersbach.de
Goran Stojanović, Foto: Www.vfl-gummersbach.de
Ažurirano: 02.05.2011. 22:23h

Tri crnogorska rukometaša igraće u finalima evropskih kupova, Goran Stojanović, Draško Mrvaljević i Vladimir Osmajić, sva trojica u različitim takmičenjima.

Goran Stojanović je sa njemačkim Gumerzbahom u polufinalu Kupa kupova bio ubjedljiv protiv skopskog Vardara, koga su, interesantno, vodila dvojica crnogorskih trenera, Pero Milošević u prvom, te Veselin Vujović u drugom meču. U skopskom klubu su se, podsjećanja radi, između dva meča odlučili za rokadu na klupi, pa je Vujović zamijenio Miloševića, nekadašnjeg saigrača iz slavne Metaloplastike. U oba meča Gumerzbah je bio više nego ubjedljiv – na svom terenu sa 33:21, a u Skoplju sa 38:29.

Gumarzbah će u finalu igrati protiv francuskog Tremblea, koji je u drugom polufinalu eliminisao španski Amajo sport, u kojem igrač Vasko Ševaljević. Španci su eliminisani zbog manjeg broja postignutih golova u gostima, pošto je gol razlika u oba bila ista. Španci su na svom terenu slavili 27:23, dok je u revanšu bilo 25:21 za Francuze. Ševaljević je u revanšu postigao pet golova, dok se u prvom meču nije upisao u listu strijelaca.

Draško Mrvaljević će sa njemačkim Gepingenom igrati u finalu Kupa EHF, pošto je u polufinalu eliminisao španski Natuhaue La Riohu. Njemci su na svom terenu slavili 32:23, dok su Španci na svom terenu slavili sa nedovoljnih 32:29. Mrvaljević se u prvom meču nije upisao u listu strijelaca, ali je na toj utakmici zaradio povredu zbog koje nije ulazio u igru u revanšu (testovi na zagrijavanju su pokazali da i pored blokade nije spreman za igru).

U njemačkom finalu, Gepingen će igrati protiv Grosvaštada.

Najzad, Vladimir Osmajić je sa slovenačkim Cimos Koprom eliminisao rumunsku Štincu (34:27, 25:30), pa će u finalu igrati protiv portugalske Benfike, koja je u drugompolufinalu izbacila beogradski Partizan. Osmajić je u prvom meču postigao tri gola, dok se u revanšu, u Rumuniji, nije upisao u listu strijelaca.

Inače, danas su određeni parovi polufinala na finalnom turniru muške Lige šampiona, koji se 28. i 29. maja igra u Kelnu. Njemački Rajn Nekar Leven, od ljeta novi klub Gorana Stojanovića, sastaje se sa Barselonom, koja se u četvrtfinalu revanširala Kilu za poraz u prošlogodišnjem finalu LŠ. U drugom polufinalu, Hamburg će odmjeriti snage sa Sijudad Realom.

Bonus video: