Stojanović osvojio pehar u EHF kupu, evropski prvijenac za Rajn Nekar Leven

Pored Stojanovića, najzaslužniji za trijumf “lavova” bio je desno krilo Uve Genshajmer sa 10 golova
57 pregleda 0 komentar(a)
Rajn Nekar Leven, Foto: Eurohandball.com
Rajn Nekar Leven, Foto: Eurohandball.com
Ažurirano: 19.05.2013. 20:27h

Poraženi finalista Lige šampiona iz 2011. godine konačno se dokopao prvog ne samo evropskog, već uopšte i prvog trofeja (ima i poraz u finalu Kupa kupova 2008.) – njemački Rajn Nekar Leven je osvojio Kup EHF, pošto je danas u finalu bio bolji od Nanta, domaćin fajnl-fora, sa 26:24 (16:12).

Nant je u 20. minutu imao dva gola prednosti (10:8), a onda je onda Gudmundur Gudmunson, trener Levena uzeo tajm-aut i zamijenio golmana, pa je bivši proslavljeni crnogorski reprezentativac Goran Stojanović zamijenio Niklasa Landina.

Od tog trenutka situacija se promijenila, već na odmoru su Njemci imali četiri gola prednosti, i u nastavku odbili svaki pokušaj domaćina da smanji ispod dva gola razlike, najviše zahvaljujući Stojanoviću.

Pored Stojanovića, najzaslužniji za trijumf “lavova” bio je desno krilo Uve Genshajmer sa 10 golova, što će morati da zabrine selektora Crne Gore Zorana Kastratovića pred junski duel u “Morači”.

Kod domaćina bolji od ostalih bio je Hirhe Makeda sa šest golova.

U borbi za treće mjesto norveški Holstebro savladao je njemački Gepingen sa 28:27. U poraženom timu Žarko Marković je postigao četiri puta gola.

Bonus video: