Suzana Lazović ubrzo na terenu

"Doktor mi je dao zeleno svjetlo da se vratim rukometu, samo da sačekam još tri sedmice. Neću da žurim, jer mi ni ostali mišići nisu u najboljem stanju zbog duge pauze", kaže Suzana.
220 pregleda 0 komentar(a)
Suzana Lazović, Foto: Savo Prelević
Suzana Lazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.09.2011. 22:22h

Bila je svojevremeno jedan od najvećih talenata svjetskog rukometa, ali je imala nesreću da, u momentu kada je trebalo najviše da napreduje, povrijedi leđa.

Nakon prve operacije, prije tri godine, vratila se na teren, ali je poslije Evropskog prvenstva u Danskoj i Norveškoj morala ponovo pod nož, jer je bol postajao nesnosan. U pitanju je bio i nastavak karijere, ali je Suzana Lazović u petak dobila najljepši mogući glas - doktor Gevargez, koji je operisao u Njemačkoj, dozvolio joj je da se vrati rukometu. Za tri sedmice, djevojka koja u januaru puni 20 godina, moći će da se priključi treninzima saigračica u Budućnosti.

"Drugu operaciju sam imala 13. januara, a onda sam početkom maja morala na novu, kako bi se smanjila upala. Čekalo se da sraste pršljen na pršljen, a za to vrijeme sam mogla samo da radim neke vježbe koje mi je pokazao njihov fizioterapeut i da plivam. Nisam smjela da pravim nagle pokrete", prisjeća se Suzana kroz šta je sve prošla u posljednjih osam mjeseci.

U srijedu je snimila leđa magnetnom rezonancom, a u petak je dobila toliko željenu vijesti iz Njemačke.

"Poslala sam doktoru snimke, a on je na osnovu njih vidio da se tkivo regenerisalo. Presrećna sam i zbog roditelja i prijatelja, koji su bili uz mene, što sam uspjela da se vratim i da se potpuno oporavim. Doktor mi je dao zeleno svjetlo da se vratim rukometu, samo da sačekam još tri sedmice. Neću da žurim, jer mi ni ostali mišići nisu u najboljem stanju zbog duge pauze".

Dok je bila odvojena od terena, mogla je samo da vježba sa ličnim trenerom Gvozdenom Bulatovićem. Sada, kada je već jasno da se vraća, poručuje da će učiniti sve da bude spremna za Svjetsko prvenstvo, koje se igra od 2. do 18. decembra u Brazilu.

"Vjerujem da ću biti spremna za Brazil i da ću na pravi način moći da pomognem ekipi. Sada, srećom, imamo Anu Đokić, a ja se nadam da ću kao zamjena moći da pomognem ekipi i u odbrani i u napadu", zaključila je Lazovićeva.

U nedjelju sa Jagodinom

Posljednji zvanični meč pred početak Lige šampiona (2. oktobra gostuju njemačkom Tiringeru), rukometašice Budućnosti će odigrati u nedjelju protiv Jagodine u okviru Regionalne lige.

Pobjeda, naravno, neće doći u pitanje, bez obzira na to što u timu neće biti Katarine Bulatović, koja je doživjela blaži potres mozga u prijateljskom duelu sa Podravkom. Podgoričankama, a i njihovim gošćama, problem će predstavljati velika vrućina, jer se meč u dvorani „Rex” u Kokotima igra u 15 časova!

Bonus video: