Sve se sada briše, prava na kiks nema

Viborg je grupu 2 završio iza Larvika, Đera i Baja Marea, a Adžić je ubijeđen da to ne bi bio slučaj da je bio kompletan.
59 pregleda 2 komentar(a)
Katarina Bulatović, Foto: Luka Zeković
Katarina Bulatović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.04.2015. 23:20h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Viborg - Dominacija kakva se rijetko viđa, 11 pobjeda, najubjedljiviji trijumf u ovogodišnjoj Ligi šampiona (39:20 protiv Krima), gol-razlika plus 88…

Sve je to sada samo mrtvo slovo na papiru. Elitno evropsko takmičenje, zapravo, tek sada počinje za rukometašice Budućnosti. Odavno je bilo jasno da aktuelnom vicešampionu Evrope mjesto u četvrtfinalu ne može da izmakne, samo je bilo pitanje ko mu će biti rival. I dočekana je potencijalna „bomba”, Viborg.

Prvak Evrope iz 2006, 2009. i 2010. godine je napravio sastav za velika djela, ali su brojne povrede igračica, finansijska nestabilnost, najavljeni odlasci lidera ekipe i promjena trenera uslovili da Viborg glavnu fazu završi na 4. mjestu grupe 2. Time je osuđen na obračune sa glavnim favoritom za osvajanje titule 10. maja u Budimpešti.

Ali, pred „plavima” je dug put do drugog odlaska na tron Starog kontinenta. Zbog toga Dragan Adžić ne dozvoljava svojim igračicama da misle o bilo kome, osim o suparniku u današnjem meču u Danskoj (16.50 časova).

"Utakmica će sigurno biti jako tvrda. Četiri sedmice nismo odigrali meč i imali smo problema u pripremi. Ali, na to smo navikli i vjerujem da ćemo znati to da prevaziđemo. Očekujem ogromnu energiju i veliku želju Viborga da prevaziđe stvari koje su ga mučile tokom sezone. Vjerujem da ćemo izdržati u dva meča i da ćemo proći na fajnl-for. Ovo je samo prvo poluvrijeme, koje će biti tvrdo i specifično, ali i na to smo spremni. Uradićemo sve da u Podgorici završimo posao na pravi način", istakao je šef stručnog štaba Budućnosti.

Viborg je za neke utakmice u glavnoj fazi mogao da prijavi samo 10 igračica, jer su van terena bile Izabele Gulden, Sanja Damnjanović, Mete Gravholt, Marija Fisker... Uzgred, Lars Fris Hansen je na mjestu trenera naslijedio Kristijana Dalmosea, zbog čega su Adžić i njegovi saradnici imali problema kako da se pripreme za igru šampiona Danske.

"Koristili smo utakmice sa početka sezone, kada je Viborg bio kompletan, ali sada je tu drugi trener i teško je bilo za analizu. Srećom, sve te igračice odlično znamo, to nam je pomoglo i vjerujem da će se vidjeti na terenu da ih dobro poznajemo. Neće igrati samo Fisker, sve ostale su spremne i željne da se protiv Budućnosti pokažu u što boljem svjetlu. Spremni smo da na sve to odgovorimo".

Viborg je grupu 2 završio iza Larvika, Đera i Baja Marea, a Adžić je ubijeđen da to ne bi bio slučaj da je bio kompletan.

"Potpuno je realno da bi, sa kvalitetom koji imaju Dankinje, bile prve ili druge u grupi, uz Larvik. To je izuzetan sastav, ali nekad zbog povreda ne može sve da se sklopi. Igračicama nije odgovarao ni sistem prethodnog trenera, sa ovim sve mnogo bolje izgleda. Sada im je najvažniji dio sezone, i u prvenstvu Danske i u Ligi šampiona, tako da su se na vrijeme sabrale. Do sada smo imali odličan skor sa danskim ekipama, daj bože da tako ostane. Poznajemo dobro taj stil, kao i igračice koje nijesu iz Danske i vjerujem da će se to vidjeti u ova dva meča", zaključio je Adžić.

Katarina Bulatović je svjesna da njen tim ima ulogu favorita i želi da je već danas, kada Danci slave Uskrs, potvrdi i napravi veliki korak ka završnom turniru.

"Očekujemo tešku utakmicu, ali vjerujemo u pobjedu, zato smo i došle ovdje. Ako pogledate spisak igračica Viborga, vidjećete da se radi o vrhunskoj ekipi. Uvjerena sam da će odigrati najbolji meč u sezoni, a protiv jačih ekipa su uvijek odlično igrale i vodile do poluvremena. Ali, mi imamo fenomenalnu ekipu, spremne smo i možemo da igramo sa svima. Vjerujem da možemo na fajnl-for, a potom i da se popnemo na tron", poručila je ljevoruka bombarderka.

Mehmedović: Biće teže nego što smo mislile

Subota, dan pred Uskrs, grad „okupan” suncem, idealna temperatura - i opet pusto. To je Danska. Čak i kada su vremenski uslovi savršeni, na ulici je teško koga sresti. Tek poneki penzioner u hotelu „Golf”, u kojem su smještene rukometašice Budućnosti, pokazuju da ima ljudi u gradu smještenom na obali dva spojena jezera - Sonderse i Norese.

A na čarter letu „Montenegro erlajnsa” od Podgorice ka Karupu, 20-ak kilometara udaljenom od Viborga, na visini od 11.000 metara za „Vijesti” je o očekivanjima pred današnji meč pričala Majda Mehmedović.

"Jedva smo čekale da nastavimo Ligu šampiona. Imale smo vremena da analiziramo Viborg, da vidimo gdje je najbolji. Biće teško, Dankinje igraju lijep rukomet. Od početka Lige šampiona nisu bile u punom sastavu, ovo je prvi put da su gotovo sve spremne. Biće teže nego što smo mislile, ali se nadam da ćemo ih zaustaviti dobrom odbranom", naglasila je Majda Mehmedović.

Lijevo krilo „plavih” zna da moraju da se paze kontri danskih prvakinja.

"Imaju dobru tranziciju, ali se mi odlično vraćamo u odbranu, ona nam je prioritet. Analizirale smo svaku igračicu, imamo iskustva sa dosta njih. Na Evropskom prvenstvu smo dva puta igrale protiv Izabele Gulden, znamo i Sanju Damnjanović, Rike Skov... Vidjećemo kako će to izgledati na utakmici", rekla je 24-godišnja Baranka.

Bonus video: