Tako kapiten ne smije da priča: Jovanka Radičević nazvala kritičare miševima

„E moji dragi MIŠEVI, mi smo za sve takve LAVČINE“, napisala je Radičević
421 pregleda 125 komentar(a)
Radičević, Foto: Ekstrabladet.dk
Radičević, Foto: Ekstrabladet.dk
Ažurirano: 13.12.2017. 20:35h

Kapitenka i najbolja igračica Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj Jovanka Radičević obratila se, nakon poraza u četvrtfinalu preko društvenih mreža svojim saigračicama, navijačima, crnogorskoj javnosti...

„Biti dio ovog tima je čast i privilegija... Možda smo mogli korak više, ali sam ponosna na vas...“, napisala je Radičević.

Ona se zahvalila svima na podršci „i kada smo pobjeđivali i gubili“.

Posebnu poruku je, međutim, imala za sve koji su „nas poslali kući poslije Japana i nazivali nas L od lavica“.

„E moji dragi MIŠEVI, mi smo za sve takve LAVČINE“, napisala je Radičević, kao i "MIŠEVI ostaju MIŠEVI".

Na koji god način da je neko, bilo ko, izrazio sumnju u mogućnosti nakon poraza od Japana i blijede igre u meču sa autsajderom, kapiten nacionalnog tima Crne Gore MORAO bi da bira riječi kojim će se obratiti javnosti.

U meču sa Japanom, „lavice“, kako ih je ta ista javnost nazvala i prihvatila, nisu opravdale nadimak, kao što nisu to uradile ni na Olimpijskim igrama u Riju, pa i na nekim drugim velikim takmičenjima, od 2012. godine, kada su osvojile dvije medalje – srebrnu olimpijsku i zlatnu evropsku. I to je nesporna činjenica.

Kao što je i činjenica da je reprezentaciju Crne Gore od odlaska kući ne, doduše, nakon Japana, već nakon Brazila, dijelila jedna, jedina odbrana golmana.

Ako je to „L“ od „lavica“, poslije blijedog izdanja protiv Japana, koji je u prethodnom meču izgubio od Danske 15-ak razlike, toliko uvrijedilo Radičevićku, koja, inače, ima i visoku funkciju u crnogorskom sportu, kao predsjednica Savjeta za sport, onda ona ni nakon toliko godina bavljenja rukometom na vrhunskom nivou nije naučila lekciju – da su kritike (nikako uvrede), kao i pohvale, sastavni dio posla kojim se bavi.

„Volim kritike. Čine me jačim“, rekao je svojevremeno Lebron Džejms, koji je, ipak, „malo“ veća zvijezda od kapitenke našeg nacionalnog tima.

Ako je, s druge strane, spremna da zbog sportske, ili bilo kakve druge sujete, vrijeđa one koji imaju apsolutno pravo da iznesu svoje mišljenje, ne vrijeđajući, već kritikujući, onda ne zaslužuje da obavlja dvije važne funkcije – da bude kapitenka nacionalne selekcije i predsjednica Savjeta za sport, šta god da ta druga „titula“ znači.

Bonus video: