Trener Brazila: Danci žele osvetu

Brazil će se sjutra u 20.45 u beogradskoj Areni sastati sa Danskom u polufinalu Svjetskog prvenstva.
1 komentar(a)
Brazil, Foto: Beta/AP
Brazil, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.12.2013. 20:06h

Trener ženske rukometne reprezentacije Brazila Morten Subak rekao je danas da je siguran da reprezentacija Danske želi da se revanšira njegovoj ekipi za poraz u grupnoj fazi takmičnja Svjetskog prvenstva.

"Siguran sam da Danska želi da nam se osveti za poraz u grupnoj fazi takmičenja. Polufinalni okršaj je najljepša šansa koja može da vam se pruži. Mi, bez obzira što smo ih već pobijedili, moramo da ostanemo prisebni, da ne srljamo i da se koncentrišemo na našu igru", rekao je Subak novinarima u beogradskoj Areni.

Brazil će se sjutra u 20.45 u beogradskoj Areni sastati sa Danskom u polufinalu Svjetskog prvenstva.

"U jučerašnjem okršaju sa Mađarskom bila nam je potrebna sreća i imali smo je na kraju. Meč je bio težak i znači nam što smo pobijedili. Znači nam i što smo među četiri najbolje reprezentacije svijeta. Nadam se da ovaj rezultat može da doprinese popularizaciji ženskog rukometa u Brazilu i da će privući publiku na Olimpijskim igrama 2016. godine", rekao je Subak.

Trener Danske Jan Pitlik ocijenio je plasman svoje ekipe u polufinale Mundijala kao veliki uspjeh.

"Posle OI u Londonu smo napravili analizu i odlučili da podmladimo sastav. Ovaj rezultat na SP je veliki pomak za nas, jer na Evropskom prvenstvu u Srbiji nismo bili ni u pet najboljih ekipa, a sada smo već u četiri, medalja je blizu, želimo do nje", rekao je Pitlik.

U drugom polufinalnom okršaju Svjetskog prvenstva od 18.00 u beogradskoj Areni sastaće se Srbija i Poljska.

Bonus video: