Trofej za Gepingen i Mrvaljevića

Gepingen je igrao u finalu Kupa EHF i 2006. godine, ali je tada poražen od takođe njemačke ekipe, Lemga.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2011. 22:27h

Punih 49 godina nakon osvajanja posljednje Lige šampiona (tadašnjeg Kupa šampiona), Gepingen je ponovo osvojio evropski pehar – nakon pobjede kod kuće (23:21), klub, čiji je član kapiten crnogorske reprezentacije Draško Mrvaljević, u njemačkom finalu bio je bolji od Grošvalštada i revanšu sa 30:26 (15:9). Ujedno, ovo je prvi klupski trofej od 1972. godine, kada je Gepingen bio posljednji put prvak Njemačke.

Utakmica je riješena na poluvremenu, iako je domaćin u 48. minutu priprijetio kada je smanjio zaostatak na 19:20. Međutim, Gepingen je serijom 5:0 oklonio sve dileme.

„Ovo je istorijski dan za naš klub, ovo je, jednostavno, nevjerovatno“, kazao je reprezentativac iz redova Gepingena Kristijan Šone.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Kaufman sa sedam golova, Mrvaljević je postigao tri, sva tri iz sedmeraca. Kod domaćih istakao se Kner sa šest pogodaka.

Gepingen je igrao u finalu Kupa EHF i 2006. godine, ali je tada poražen od takođe njemačke ekipe, Lemga.

Od 1993. godine, kada je Evropska rukometna federacija ustanovila ovo takmičenje, njemačke ekipe su trijumfovale čak 13 puta, od čega posljednjih osam!

Bonus video: