Turnir u Skoplju zagrijavanje za nastavak Lige šampiona

Podgoričanke danas (17) časova igraju sa Vardarom, sjutra u istom terminu protiv Krima
89 pregleda 0 komentar(a)
Đurđina Malović, Foto: Zoran Đurić
Đurđina Malović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.01.2018. 13:44h

Deset dana pred nastavak Lige šampiona, rukometašice Budućnosti će imati generalne provjere za obračun sa Ferencvarošem 28. januara u Budimpešti. Tim Dragana Adžića će danas i sjutra igrati dva meča Regionalne lige. Prvi rival je Vardar, drugi Krim, a oba meča počinju u 17 časova.

Biće to šansa za tim Dragana Adžića da konačno stigne bar do boda u duelima sa šampionima Makedonije i Slovenije, jer ima četiri poraza, ali uz ukupnu gol-razliku svega minus pet.

„Čekam utakmice sa nestrpljenjem. Trenirali smo kvalitetno prvu polovinu januara, ali nismo igrale utakmice i zato mislim da ćemo uživati u Regionalnoj ligi, a još više u nastavku Lige šampiona. Ne mogu da prognoziram niti obećavam pobjedu u Skoplju, ali vjerujem u svoj tim i da možemo da stignemo do prvih bodova“, istakla je Đurđina Malović.

Podgoričanke glavnu fazu elitnog takmičenja počinju sa četiri boda, koliko ima i njihov prvi rival. Vardar je neuhvatljiv sa osam, Mec ima četiri, Bitighajm dva, a Tiringer nijedan.

„Podižemo nivo igre i prikupljamo iskustvo. Mislim da možemo da budemo samo bolje u nastavku“, rekla je 21-godišnja Nikšićanka.

Malovićeva je dala 18 golova u prvoj fazi Lige šampiona, ali praktično nije odigrala nijedan meč od 18. novembra i pobjede nad Vajpersom u „Morači”. Bila je na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, na kojem je imala veoma malu minutažu, mada vjeruje da je to neće omesti u povratku u formu.

„Iskoristiću minutažu koju dobijem u Regionalnoj ligi. Kvalitetno treniram i spremna ću dočekati nastavak Lige šampiona“, zaključio je talentovani desni bek.

Dragan Adžić u glavnom gradu Makedonije ne može da računa na Emu Ramusović, koja se oporavlja od operacije meniskusa i ostala je u Podgorici da trenira sa Suzanom Lazović. Sve ide po planu i moguće je da će mlada Beranka biti spremna za duel sa Ferencvarošem.

Bonus video: