U Budvi krenuo drugi rukometni kamp Z23

Prošle godine je bilo 70 polaznika kampa, od čega 25 iz Švedske, ove godine je ta brojka veća, a od 120 polaznika kampa ovoga puta gotovo svi dječaci i djevojčice su iz Švedske i Danske
121 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2013. 22:23h

Poslije prošlogodišnje uspješne premijere, utaban je put za početak tradicije – rukometni kamp Z23, proslavljenog crnogorskog reprezentativca Zorana Roganovića, jedan od najzanimljivijih koji su ikada organizovani u Crnoj Gori, počeo je sa radom u ponedjeljak u Budvi.

Pomenuti kamp se drugu uzastopnu godinu održava u švedskom Lundu, gdje Roganović sa uspjehom igra već deceniju, kao i u metropoli crnogorskog turizma.

Prošle godine je bilo 70 polaznika kampa, od čega 25 iz Švedske, ove godine je ta brojka veća za skoro 40 odsto, a od 120 polaznika kampa ovoga puta gotovo svi dječaci i djevojčice su iz Švedske i Danske. To dovoljno govori na kakav je odjek u skandinavskim zemljama naišao kamp Zorana Roganovića.

"Sve rezervacije za kamp smo popunili za tri nedjelje, već polovinom januara, i od tada više nijesmo vršili upis, jer u hotelu više nijesmo imali slobodnih mjesta na raspolaganju. To govori koliko je kamp poslije samo jedne godine uspješan i koliko se o njemu priča na sjeveru Evrope. Želim da se zahvalim svima koji su doprinijeli tome i mogu da obećam da ćemo, ukoliko budemo imali bolje uslove, odnosno veći kapacitet što se smještaja tiče, već od sljedećeg ljeta u Budvi imati trostruko veći broj sjevernoevropskih gostiju u turističkoj predsezoni", kaže za “Vijesti” Roganović, koji se trenutno nalazi u Libanu, u Al Sadu, kod Pera Miloševića, gdje zajedno sa Draškom Mrvaljevićem igra finale plej-ofa libanskog prvenstva.

Do nedjelje će na ovom kampu znanje prenositi proslavljeni crnogorski trener Veselin Vujović, te Ranko Popović, Veroljub Kosovac, Ratko Đurković, Zoran Abramović, kao i švedski reprezentativac Dalibor Doder. Na otvaranju kampa su bili i crnogorski reprezentativci Igor Marković, Nebojša Simić, te Petar Kapisoda, koji je nedavno protiv Njemačke završio igračku karijeru...

"Sigurni smo da će ova nedjelja biti nezaboravna za sve naše goste i da će im se svidjeti sve što smo pripremili za njih. Pored treninga sa vrhunskim trenerima, od kojih će imati što da nauče, imaćemo i nekoliko utakmica sa ekipama iz Crne Gore. Pripremili smo i nekoliko izleta za naše goste, tako da ne sumnjamo da će svi ponijeti lijepe uspomene sa ovogodišnjeg kampa, a ujedno i postati bolji igrači", dodao je Roganović.

Prije prvog treninga u dvorani “Rea”, kamp je zvanično otvoren kulturno umjetničkim programom članova KUD “Njegoš” sa Cetinja.

Galerija

Bonus video: