U nastavku postavile stvari na mjesto, Zlatne lavice bolje od Poljske

Najefikasnija u crnogorskoj selekciji bila je Katarina Bulatović sa 11, Milena Knežević je dodala pet
58 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2013. 18:13h

Odbranu krune, šampion Evrope je počeo očekivanom, ali teškom pobjedom protiv Poljske (25:21) - „zlatnim lavicama” je trebalo poluvrijeme da se „prisjete” igre i zajedničkih akcija, da još više „stisnu” u odbrani, nakon čega je sve ostalo bilo stvar rutine.

Poljska je savladana i peti put u isto toliko međusobnih mečeva, upisana su prva dva boda u grupi 3, a u nedjelju u Koimbri se očekuju još dva protiv Portugala.

Nakon toga slijedi pauza u kvalifikacijama, tokom koje će biti odigrano nekoliko kola Lige šampiona, ali i Svjetsko prvenstvo u Srbiji, što je i glavni cilj ekipe Dragana Adžića u ovoj godini...

„Crvene” su dobile meč u kojem su imale praktično isti procenat šuta kao Poljakinje (56 posto) i svega jedan gol iz kontri (gošće šest, računajući i polukontre).

Odbrana (zona 6-0, bliža devetom metru zbog opasne bekovske linije Poljakinja) je odigrala ključnu ulogu kada je bilo najpotrebnije, jer je primorala Bizdru i drugarice na 17 izgubljenih lopti (Crna Gora 14), i manji broj upućenih šuteva na gol domaćina (za osam).

Crna Gora je primila svega dva gola u prvih 15 minuta nastavka, kada je vođstvom od 21:13 i prelomila meč.

Poljska je u prvom poluvremenu pošteno namučila šampiona Evrope, u čijim redovima se vidjelo da fali zajedničkih treninga, posebno u fazi kontri i polukontri, gdje je izgubljeno nekoliko lopti prije nego se i došlo u situaciju da se šutira na gol.

Efikasna Katarina Bulatović (sedam golova) i Sonja Barjaktarović na golu (sedam odbrana) u rezultatskom smislu su pokrivali nedostatke u prvom poluvremenu.

Poljska je na startu povela 2:0, 3:1 i 4:3, dok je Crna Gora prvi put vodila u 11. minutu (5:4), a u 17. minutu stigla i do plus dva (7:5), a onda je neočekivano stala.

Do 25. minuta, Poljska je serijom 5:0 stigla do vođstva od 10:7. Post od više od osam minuta bez gola prekinula je Bulatović, onda su Sara Vukčević (u toku meča je iznudila i dva penala) i Milena Knežević vratile neriješen rezultat, sa kojim se i otišlo na odmor.

Početak drugog poluvremena je nagovijestio konačan epilog. Serijom 5:0, Crna Gora je u 37. minutu povela 16:11, i tu su Poljakinje bile u nokdaunu, a sve je bilo jasno devet minuta kasnije na plus osam (21:13).

Istina, Poljska je iskoristila opuštanje domaćina da u 56. minutu priđe na 22:19, ali je onda Knežević prvo izborila sedmerac (koji je realizovala Bulatović) a onda i sama pogodila za 24:19 čime je otklonjena i posljednja dilema...

U drugom meču ove grupe, Češka je na svom terenu deklasirala Portugal 35:20 (17:8).

Crna Gora – Poljska 25:21 (11:11)

Podgorica – Dvorana: “Morača”. Gledalaca: 1.800. Sudije: Mandak i Rudinski (Slovačka). Sedmerci: Crna Gora 6 (6), Poljska 1 (1). Isključenja: Crna Gora 6, Poljska 6 minuta.

Crna Gora: M. Vukčević (jedna odbrana), BARJAKTAROVIĆ (11 odbrana), Petrović, Pavićević, RADIČEVIĆ 4, ĐOKIĆ 1, Despotović, Jovanović 2, A. BULATOVIĆ, Klikovac, S. Vukčević 1, Tošković, Malović, K. BULATOVIĆ 11 (6), MEHMEDOVIĆ 1, Knežević 5.

Poljska: Gapska (jedna odbrana), VISOKINSKA (13 odbrana), Čarna, Stahovska, Nidžvidž, GRŽIB 6, KUDLAČ 2, KONJUŠANJEC 3, VOJTAŠ 2, Semenjuk-Olčava 2 (1), Šved Orneborg, Migala 1, Stasjak 1, Jočimek 1, KULVINSKA 1, BIZDRA 2.

Galerija

Bonus video: