U Srbiji bez službenih lica iz Crne Gore

Podsjećanja radi, internacionalci sa Cetinja Miloš Ražnatović i Ivan Pavićević sudili su na prethodnom EP u Danskoj i Norveškoj.
3 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2012. 18:08h

Na predstojećem Evropskom prvenstvu za rukometašice, koje se od 4. do 16. decembra održava u Srbiji, neće biti službenih lica iz Crne Gore.

Evropska rukometna federacija je, naime, večeras objavila spisak sudija i delegata za šampionat Starog kontinenta, a na njemu nema crnogorskih predstavnika.

Podsjećanja radi, internacionalci sa Cetinja Miloš Ražnatović i Ivan Pavićević sudili su na prethodnom EP u Danskoj i Norveškoj.

U Srbiji će, između ostalih, suditi i sestre Bonaventura, Šarlot i Žili, koje su u finalu Olimpijskih igrara u Londonu umnogome doprinijele da Crna Gora na kraju ne savlada Norvešku i okiti se zlatom.

Samo će dva para sa prostora bivše Jugoslavije suditi na ovom EP, Helena Crnojević i Emina Kostecki-Radić iz Hrvatske, te srpske sudije Branka Marić i Zorica Mašić.

Ostali parovi dolaze iz Bjelorusije (Guško i Repkin), Češke (Opava i Valek), Danske (Litje i Kristijansen), Španije (Marin i Garsija), Mađarske (Horvat i Marton), Letonije (Stolarovs i Licis), Poljske (Bremer i Skovronek), Rumunije (Karmen-Floresku i Duta) i Slovačke (Brunovski i Kanda).

Delegati su Mačado (Španija), Dragan Načevski (Makedonija), Gremel (Njemačka), Antoniu (Kipar), Konoplasti (Ukrajina), Vizicu (Moldavija), Stasova (Slovačka), Bertold (Austrija), La Kur (Danska), Forstrom (Finska), Alsemgest (Holandija), Hagen (Švedska) i Obućina (Srbija).

EHF će na ovom šampionatu predstavljati predsjednik Žan Briol i generalni sekretar Mihael Viderer, te članovi Izvršnog komiteta Elovsen (Švedska), Kalin (Slovenija), Eliaš (Poljska), Bertelsen (Danska) i Magnusdotir (Island).

Najzad, Svjetsku rukometnu federacije predstavljaće će potpredsjednik, Španac Roha.

Bonus video: