Upravni odbor jednoglasan: Kastratovića za selektora

Članovi Upravnog odbora RSCG su bili jednoglasni i ovlastili predsjednika Miodraga Ivanovića, potpredsjednika Gorana Đukanovića i člana UO Dobrislava Vujovića da se dogovore sa bivšim trenerom Berana
79 pregleda 0 komentar(a)
Kastratović, Foto: Arhiva Vijesti
Kastratović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.05.2011. 19:56h

Peti selektor crnogorske rukometne reprezentacije biće Zoran Kastratović. Članovi Upravnog odbora RSCG su bili jednoglasni i ovlastili predsjednika Miodraga Ivanovića, potpredsjednika Gorana Đukanovića i člana UO Dobrislava Vujovića da se dogovore sa bivšim trenerom Berana.

U narednih nekoliko dana taj trio bi trebalo da se sastane sa čovjekom koji je donio klubu sa sjevera Crne Gore titulu prvaka 2008. godine.

Ukoliko se dogovore, a trebalo bi čudo da se dogodi da bude suprotno, Kastratović bi na klupi Crne Gore debitovao već 8. juna na utakmici sa Švedskom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Očekivao sam da ću biti predložen, izuzetno mi je drago što je to bilo jednoglasno. U narednih nekoliko dana ću razgovarati sa ljudima koji su za to predodređeni i vidjeti kakvi su uslovi angažmana. Moramo da se dogovorimo da li ću stalno biti u Crnoj Gori ili ću dolaziti, koliko bi trajao ugovor i tome slično - istakao je Kastratović u telefonskom razgovoru za „Vijesti”.

S obzirom na to da živi u Skoplju, gdje vodi klub sa svojom suprugom, proslavljenom rukometašicom Indirom Kastratović, 45-godišnji Beranac će razgovore sa triom iz RSCG obaviti tek naredne sedmice, kada stiže u Podgoricu.

Trener koji bi trebalo da naslijedi Miodraga-Miška Popovića će prisustvovati finalnom turniru Kupa Crne Gore, koji se na Cetinju održava 20. i 21. maja. Zbog toga nije želio da govori o planovima sa „crvenima”.

- Ne mogu ništa da pričam dok se ne dogovorimo. Još nismo razgovarali ni oko igrača, ni o bilo čemu drugom, samo sam se čuo sa predsjednikom Saveza. Tek kada se vidimo, sve će se iskristalisati - zaključio je Kastratović.

Sjednici Upravnog odbora su, osim Ivanovića, Đukanovića i Vujovića, prisustvovali potpredsjednica Saveza Zorica Kovačević i članovi UO Milovan Janković, Predrag Bošković i Nebojša Vujisić. Vrata RSCG bila su zatvorena za novinare, iako su prethodne sjednice bile otvorene za javnost.

Dvadeset godina trenerske karijere

Zoran Kastratović je rođen 2. marta 1966. godine, a bio je rukometni golman. Trener je postao već 1991. godine, kada je bio u ŽRK Jugoinspekt iz Novog Sada. Nakon kratke igračke avanture u Beranama, postao je trener tog kluba, a potom je otišao u Đorče Petrov.

U nekadašnjem makedonskom velikanu je bio trener juniorki, a potom i selektor juniorke reprezentacije ex-YU republike.

Pola godine je bio u prvom timu Đorče Petrova sa Aleksandrom Panovom, a potom je predvodio seniorsku reprezentaciju Makedonije na dva velika takmičenja - Evropskom prvenstvu 2000. u Rumuniji i šampionatu svijeta u Italiji 2001. (kraj u prvoj fazi).

Nakon toga je sa suprugom Indirom, koja je bila fenomenalna rukometašica, osnovao RK Kastratović i jedne sezone se takmičio u Prvoj ligi Makedonije.

Vratio se u Berane 2006. godine i sa tim klubom osvojio Kup (to uradio i u prvom mandatu), a potom i titulu prvaka Crne Gore.

Bonus video: