Upravni odbor RSCG odlučio: Kotizacija manja za pola

Pored depozita od 3.000 eura, muški prvoligaši će morati da plate i kotizaciju od 1.000 eura, umjesto dosadašnje 2.000. Isti popust za kotizaciju su dobili i ženski prvoligaši
2 komentar(a)
Sastanak rukometnih klubova, Foto: Saša Jončić
Sastanak rukometnih klubova, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 17.09.2013. 22:27h

Jedan od apela klubova je urodio plodom – današnjom odlukom Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore, kotizacija za sve lige je umanjena za 50 odsto, dok je depozit (novac koji je garancija za učešće u ligi, ali i sredstvo za naplatu za kazne i službena lica u slučaju da klub to ne uradi na samoj utakmici) ostao uglavnom isti, i dalje obavezan.

Jedino je depozit povećan za Drugu mušku ligu.

Kao i ranije, klubovi su oslobođeni plaćanja kotizacija i depozita za mušku kadetsku ligu.

Pored depozita od 3.000 eura, muški prvoligaši će morati da plate i kotizaciju od 1.000 eura, umjesto dosadašnje 2.000. Isti popust za kotizaciju su dobili i ženski prvoligaši, s tim da njima ostaje depozit od 1.000 eura.

Umjesto dosadašnjih 1.500 eura, muški drugoligaši će za narednu sezonu plaćati kotizaciju od 500 eura, ali im je povećan depozit sa 750 na 1.000 eura. Najzad, ženski drugoligaši će morati da plate po 500 eura za depozit i kotizaciju, odnosno 500 eura manje nego što je do sada bio slučaj za kotizaciju.

Iako je bilo klubova koji su se zalagali i za to, UO RSCG nije prihvatio da se smanji ili ukine obavezni depozit. O ostalim zahtjevima klubova (da se nađe sponzor liga za pokrivanje troškova službenih lica, da se, kao do prije dvije godine, ne plaćaju troškovi službenih liga za mušku kadetsku ligu, smanjenje sudijskih taksi...) Upravni odbor nije raspravljao...

"Biće brzo riječi i o tome", rekao je kratko „Vijestima“ v.d. generalnog sekretara RSCG Emir Bešlija.

Zbog tek jučerašnje odluke UO RSCG, od koje je zavisila odluka mnogih klubova da li da se prijave za takmičenje, rok za prijavu učešća u ligama u predstojećoj sezoni je pomjeren za 1. oktobar (juče je prvobitno bio određen termin za izjašnjavanje klubova o učešću u ligama).

Rok za uplatu depozita i kotizacije je 12. oktobar, što će se smatrati i potvrdom za učešće u predstojećoj sezoni, koja startuje 19. oktobra.

Bonus video: