Uspješan start kadetkinja

Crnogorske kadetkinje savladale su večeras u Baru, u prvom kolu B grupe, vršnjakinje iz Kazahstana 37:26 (22:13).
3 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2012. 20:55h

Kadetska reprezentacija Crne Gore u sjajnom maniru ostvarila je prvi trijumf na startu Svjetskog rukometnog prvenstva u Baru i Podgorici. Nejaka reprezentacija Kazahstana na šampionat je doputovala sa svega osam igračica, tako da je rotacija u njihovom sastavu, koja je neophodna na ovom nivou takmičenja, praktično bila nemoguća.

Sve što su gošće uradile dogodilo se u prvih sedam minuta igre, kada je nakon prednosti od dva gola za “crvene”, Kazahstan stigao do jedinog izjednačenja na meču (3:3).

Izabranice Sandre Kolaković od tog trenutka dodale su gas, zaigrale čvršće u odbrani i vrlo brzo zahvaljujući preciznoj Vukčević stigle do plus tri (8:5). Serijom 5:0, uz dobru rolu Sandre Rakočević sve dileme praktično su bile otklonjene u 24. minutu kada je na semaforu “ Topolice” stajalo 17:10.

“Najvažnije je da smo ostvarile prvi trijumf. A igru i sam rezultat ću vrlo brzo zaboraviti, znajući da nas pravi mečevi tek očekuju. Važno je dobro startovati, jer je svaki početak težak. Za ovo prvenstvo smo se spremale praktično godinu dana, djevojke su odlično raspoložene, vlada pozitivna atmosfera, i to je preduslov za uspjeh”, rekla je selektorka Sandra Kolaković.

Naše rukometašice nadvisile su rivala u svim segmentima igre, a veliki broj kontranapada uz brzu tranziciju u napadu bili su ključni za važan trijumf. U drugom poluvremenu Crnogorke su sigurnom igrom držale rivala na distance od deset golova (24:14) u 32. minutu, a potom i 34:24 u 50. minutu, tako da krajnji ishod ni jednog trenutka nije došao u pitanje.

Naredni meč naše kadetkinje igraju u subotu protiv Rusije, prvog favorita šampionata.

“U tom meču praktično nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo toga da dobijemo. Uloga favorita pripada Rusiji, ali se nećemo olako predati. Nama je najvažniji meč sa Rumunijom, i to smo znali i prije takmičenja. Idemo korak po korak, do zacrtanog cilja”, dodala je Kolaković.

Crna Gora - Kazahstan 37:26 (22:13)

Bar - Dvorana: SC “Topolica”. Gledalaca: 600. Sudije: R. Brkić i A. Jusufhodžić (Austrija). Sedmerci: Crna Gora 1 (1), Kazahstan 6 (3). Isključenja: Crna Gora 6, Kazahstan 4 minuta.

Crna Gora: Kostić 11, Đurković, Perović 11 (2 semderca), Stojanović 6, Rečević 2, M. Mugoša 1, D. Mugoša 3, Rakočević 6, Despotović 2, Pejović 3, Vukčević 4, Goranović 3, Ivanović 2, Ujkić, Perazić 2, Kaluđerović 2, Klikovac 2.

Kazahstan: Tagijeva (pet odbrana), Tolstihina, Šarifova 2, Ukbenova 5, Titok 1, Aleksandrova 12, Akmet 5. Alojna.

Bonus video: