Uz Budućnost i CSM Bukurešt, Đer i Vardar na fajnl-foru

Prvak Evrope CSM Bukurešt je, nakon 30:25 u Rumuniji, i u glavnom gradu Mađarske savladao Ferencvaroš sa 27:26
73 pregleda 1 komentar(a)
Andrea Čović i Andrea Penezić, Foto: Ehfcl.com
Andrea Čović i Andrea Penezić, Foto: Ehfcl.com
Ažurirano: 15.04.2017. 20:52h

Prošle godine 7. i 8. maj, ove 6. i 7. maj. Isto mjesto, isti timovi, ista želja - titula prvaka Evrope za rukometašice.

Osim Budućnosti, na fajnl-foru Lige šampiona u „Laslo Pap areni” u Budimpešti će učestvovati CSM Bukurešt, Đer i Vardar.

Prvi zvanični učesnik završnog turnira je, 10-ak minuta prije Budućnosti, postao rumunski tim.

Prvak Evrope je nakon 30:25 u Bukureštu, i u glavnom gradu Mađarske savladao Ferencvaroš sa 27:26. Majda Mehmedović je za pobjednički tim dala dva gola, a domaćima nije pomoglo ni što je Marija Jovanović šest puta zatresla mrežu.

Đer je opravdao ulogu favorita, pred svojim navijačima savladao Mec sa 28:22 i iskupio se za poraz u Francuskoj (31:32).

Brazilka Eduarda Amorim je sa sedam pogodaka predvodila domaće, a pratile su je Holanđanke Nike Grot sa šest i Ivet Broh sa pet. Kod gošći su sa po četiri najefikasnije bile Jursvali Lusijano, Grejs Zadi i Ana Gros.

Vardar, uz Budućnost jedini klub koji je u sve tri prethodne sezone stizao do fajnl-fora, na krilima imenjakinja iz Hrvatske Andree Penezić i Andree Čović (po šest golova) je savladao Mitjiland sa 26:24 i potvrdio trijumf iz Danske (28:26).

Jovanka Radičević se dva puta upisala u listu strijelaca za domaće, a Andrea Klikovac je opet bila odlična u odbrani.

Bonus video: