Vardar rival Budućnosti u polufinalu Lige šampiona

Makedonski prvak je osvojio 1. mjesto u grupi 1, pošto je u Skoplju savladao otpisani Savehof sa 24:18
82 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2014. 20:03h

Desilo se ono što se i očekivalo - rukometašice Budućnosti će u polufinalu Lige šampiona igrati sa Vardarom.

U posljednje tri utakmice nije bilo dilema, domaćini su upisali pobjede, pa će se 3. maja u Budimpešti sastati prvaci Crne Gore i Makedonije, odnosno Đer i Midtjiland.

Makedonski prvak je osvojio 1. mjesto u grupi 1, pošto je u Skoplju savladao otpisani Savehof sa 24:18. Andrea Lekić je opet bila najefikasnija sa sedam golova, Jovanka Radičević je dodala četiri, a Ana Đokić jedan.

Ranije je riješena prva dilema - Midtjiland je porazio Tiringer sa 26:20 i izborio plasman na fajnl-for Lige šampiona za rukometašice.

Šampion Danske je meč prelomio serijom 10:0 krajem prvog i početkom drugog poluvremena, kojom je poveo 19:10. Kako je ekipi iz Ikasta bila dovoljna pobjeda od tri gola razlike da bi osigurala vizu za Budimpeštu, dilema više nije bilo...

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Line Ana Jergensen sa šest golova, a po pet su dodale Trine Jensen i Nike Grot, dok je na golu fenomenalna bila Sabine Englert.

Na suprotnoj strani, najbolja je bila Aleksandrina Kabral sa šest pogodaka, a četiri je upisala Nađa Nadgornaja.

Đer je osigurao 1. mjesto u grupi 2 pobjedom nad Larvikom (31:29), uz sedam golova Anite Gorbic, šest Katarine Bulatović i pet Hajdi Loke. Gošće su predvodile Anja Hamerseng-Edin sa 11 i Nora Merk sa sedam.

Galerija

Bonus video: