Velikan se probudio - Budućnost osvojila Skoplje!

Podgoričanke su fenomenalnom igrom u Skoplju savladale Vardar (31:28) i najavile napad na treću titulu prvaka Evrope
74 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2017. 18:20h

Kada budu svodile račune na kraju sezone, možda će rukometašice Budućnosti zaokružiti 12. februar kao najvažniji datum.

Tada su doživjele težak poraz u „Morači“ od Ferencvaroša (25:33), ali je taj debakl izgleda probudio usnulog velikana - Podgoričanke su fenomenalnom igrom u Skoplju savladale Vardar (31:28) i najavile napad na treću titulu prvaka Evrope.

Sve je funkcionisalo mnogo bolje nego čitave sezone. Odbrana, sa raspoloženom Draganom Cvijić, bila je kao u šampionskim sezonama, a u napadu je Katarina Bulatović činila čuda i čak 14 puta zatresla mrežu.

Nije pomoglo ni što je David Dejvis promijenio tri golmanke (Amandin Lejno, Inu Susljinu i Majsu Pesou), 32-godišnja bobmarderka je bila neuhvatljiva.

Odlična je bila i Kristina Neagu sa šest pogodaka i mnogo lucidnih asistencija, a pobjeda bi bila i ubjedljivija da nije bilo dosta promašenih zicera.

Zanimljivo, Budućnost je slavila istim rezultatom kojim je u „Morači“ izgubila od Vardara. I nanijela mu prvi poraz ove sezone, i to nakon osam vezanih pobjeda...

Nije sve počelo idealno, jer je makedonski prvak iskoristio prva tri napada i prvi put poveo (3:2).

Ispostaviće se i jedini - Bulatovićeva je rešetala sa 10 metara, iz nezgodne strane, sa penala, kroz blok i ruke golmanki i dala pet od prvih šest golova svog tima za 6:4. Na isteku 11. minuta je u napadu sa igračicom više pogodila i Neli Irman za plus tri (7:4).

Budućnost je još nekoliko puta imala toliku prednost (15:12, 16:13, 22:19, 23:20, 24:21), ali je skopski tim uvijek uspijevao da je dostigne.

Posljednji put na 24:24, što je bio uvod u novu seriju „plavih” - Neagu je tri puta zatresla mrežu, Bulatovićeva dva, a Itana Grbić jednom u seriji 6:1, kojom su gošće stekle nedostižnih 30:25 u 55. minutu. Vardar je do kraja tek smanjio razliku.

Tim Dragana Adžića ovom pobjedom nije napravio pomak na tabeli, jer ima tri boda manje od Vardara i Ferencvaroša i gotovo je sigurno da će grupu 1 završiti na 3. mjestu i u četvrtfinalu igrati sa norveškim Larvikom ili danskim Midtjilandom. To, ipak, i nije toliko bitno, jer je Budućnost sa ovakvom igrom favoriti protiv svakog.

Do tih aprilskih duela će se oporaviti i Darli Zokebi de Paula i Suzana Lazović, sa kojima će odbrana biti još jača, a onda, kad i ako „plave” izbore vizu za fajnl-for, u tim će se vratiti i kapitenka Milena Raičević. Na vrijeme za napad na krov Evrope u posljednjim mečevima trofejne generacije...

Vardar - Budućnost 28:31 (16:17)

Skoplje - SC „Jane Sandaski”. Gledalaca: 4.000. Sudije: Kristijansen i Hansen (Danska). Sedmerci: Vardar 3 (3), Budućnost 7 (5). Isključenja: Vardar 6, Budućnost 6 minuta.

Vardar: LEJNO (četiri odbrane), Susljina (pet odbrana i sedmerac), Pesoa, RADIČEVIĆ 2, Herem 2, MAVSAR 2, Damnjanović 2 (2), Lazović 2, ALTHAUS 2, Iljina, PENEZIĆ 6, LAKRABE 5 (1), LEKIĆ 5, Ristovska.

Budućnost: Babović, BATINOVIĆ (10 odbrana), Ujkić, NEAGU 6 (1), Jauković, Pletikosić, CVIJIĆ 2, IRMAN 3, Malović, BULATOVIĆ 14 (4), Pavićević, Ramusović, NOVOVIĆ 3, AHRUK 2, Grbić 1.

Galerija

Bonus video: