Veselin Vujović suspendovan na godinu!

Vujović je žestoko protestvovao kod sudija, zbog čega je, zajedno sa Abutovićem i Markulovskim (dobili su meč suspenzije), zaradio crveni karton.
110 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2013. 21:00h

Uvijek je bio u centru pažnje, kao igrač i trener, u Makedoniji posebno, na samo zbog uspjeha, kojih je bilo najviše – proslavljeni crnogorski trener, šef stručnog štaba Vardara, Veselin Vujović suspendovan je na godinu bez prava vođenja ekipe, zbog crvenog kartona, ali i žestokih verbalnih napada na sudije na odlučujućem meču za titulu između Vardara i Metalurga, koji je odigran proteklog vikenda u dvorane “Kale”.

Vardar je pobjedom protiv Metalurga od 22:19 osigurao osmu titulu, prvu od 2009. godine.

Incident je počeo konfliktom Ilije Abutovića (Vardar) i Filipa Markulovskog (Metalurg), nakon čega je došlo do pravog haosa na terenu, u kojem su učestvovale obje ekipe. Vujović je žestoko protestvovao kod sudija, zbog čega je, zajedno sa Abutovićem i Markulovskim (dobili su po meč suspenzije), zaradio crveni karton.

Vujoviću je, podsjećanja radi, ovo druga jednogodišnja trenerska suspenzija, nakon što je 2008. godine kažnjen 12-mjesečnim “mirovanjem”, takođe na klupi Vardara, kada je nakon meča Kupa kupova sa švajcarskim Kadatenom Šafhauzenom verbalno napao sudije.

Ako odluka disciplinskih organa Rukometnog saveza Makedonije ostane na snazi, nakon najavljene žalbe Vardara, što je vrlo vjerovatno, Vujović neće moći da vodi Vardar u narednoj sezoni, u kojoj ga očekuje i učešće u Ligi šampiona.

Kako javljaju mediji iz Makedonije, Vujović bi utjehu mogao da nađe u katarskom klubu Al Kijad (u kojem trenutno nastupa Zoran Roganović), iz kojeg je stigla bogata ponuda.

Nasljednik Vujovića u Vardaru, kako pišu makedonski mediji, mogao bi da bude bivši crnogorski selektor Kasim Kamenica, koji je proteklih pet godina vodio hrvatske Nekse. Kamenica je već radio u Makedoniji, od 1985. do 1988. godine je vodio Pelister sa legendarnim Pepijem Manaskovim.

Bonus video: