Viborg slavio u Danskoj, Rostov ispustio plus četiri

Osvajač Kupa Rusije i aktuelni vicešampion najveće zemlje na svijetu je vodio 10:6 u prvom poluvremenu, ali su Dankinje u nastavku igrale mnogo bolje i stigle do pobjede
0 komentar(a)
Sonja Barjaktarović, Foto: Marija Trifonova
Sonja Barjaktarović, Foto: Marija Trifonova
Ažurirano: 05.04.2014. 17:04h

Sonja Barjaktarović nije imala sreće u prvom meču polufinala Kupa pobjednika kupova, pošto je Viborg slavio u Rostovu sa 27:25.

Osvajač Kupa Rusije i aktuelni vicešampion najveće zemlje na svijetu je vodio 10:6 u prvom poluvremenu, ali su Dankinje u nastavku igrale mnogo bolje i stigle do pobjede.

Klub kojem od evropskih trofeja nedostaje samo pehar u Kupu pobjednika kupova (ima po tri u Ligi šampiona i Kupu EHF) je predvodila Šveđanka Linea Torstenson sa 11 golova, Sanja Damnjanović je postigla šest, a Izabele Gulden četiri.

U domaćem timu je najefikasnija bila Ukrajinka Viktorija Boršćenko sa pet pogodaka, četiri je dala njena sunarodnica Julija Managarova, koliko i reprezentativka Rusije Ana Senj.

U polufinalu evropskog takmičenja, ali EHF kupa, sjutra igra i kapitenka Crne Gore Marija Jovanović, koja sa Astrahanočkom u ruskom derbiju dočekuje Ladu. Meč počinje u 13 časova.

Bonus video: