Vinka Vlahović potpisala za Mili Pjango

“Prezadovoljna sam, ovo je za mene novi, veliki i interesantan izazov”, kaže za “Vijesti” Vinka Vlahović.
194 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.08.2011. 22:57h

Nakon Švajcarske i Austrije, Vinka Vlahović će zaigrati i u Turskoj – bivše lijevo krilo Budućnosti i reprezentacije Crne Gore potpisala je jednogodišnji ugovor sa Mili Pjangom, posljednjih godina najboljim turskim klubom. Nakon četiri uzastopne titule, Mili Pjango je u protekloj sezoni bio tek četvrti regularnom dijelu sezone, a treći nakon plej-ofa (igraće Kup EHF), zbog čega je uprava kluba iz Ankare odlučila da osvježi ekipu novim igračicama, među kojima je Vinka Vlahović.

“Prezadovoljna sam, ovo je za mene novi, veliki i interesantan izazov. Poklopile su nam se ambicije, postigli smo dogovor na obostrano zadovoljstvo. Stvorena je potpuno nova ekipa, sa puno mladih igračica, domaćih i strankinja. Ambicije kluba su osvajanje svih domaćih trofeja, dok je u Evropi cilj da doguramo što dalje. Veoma sam srećna što ću ponovo igrati u Evropi, a prvi protivnik u Kupu EHF je Naisa iz Niša”, kaže za “Vijesti” Vinka Vlahović, koja je, kako kaže, imala i ponude iz Austrije, Slovenije i Švajcarske.

Vinka je prve rukometne korake napravila 1997. godine u Budućnosti, gdje je prošla sve selekcije. Budućnost je napustila prije dvije godine, kada se preselila u redove švajcarskog Sent Otmara iz Sent Galena. Proteklu sezonu je provela u austrijskom prvoligašu Feldkiršu, koji je sezonu završio na osmom mjestu. Vinka je, međutim, imala uspješnu sezonu na ličnom planu, često postizala po 10 i više golova po meču.

“Na polusezoni sam bila treći strijelac lige, dok sam na početku drugog dijela propustila nekoliko mečeva zbog problema sa vizom. Na kraju sam zbog toga bila sedmi strijelac prvenstva, a htjela sam juriti jedno od prva dva mjesta”, uz osmjeh je dodala Vinka Vlahović, koja je u dresu reprezentacije Crne Gore odigrala 20 mečeva i postigla 61 gol.

Njena rođena sestra, Milica, takođe, ostaje u inostranstvu. Milica, bivša igračica Devetke, takođe dijete Budućnosti, produžila je ugovor sa vicešampionom Bosne i Hercegovine, Mirom iz Prijedora, čiji je bila nosilac igre u protekloj sezoni. Podsjećanja radi, Milica (ujedno i uspješan student Ekonomskog fakulteta) je prošlog ljeta sa juniorskom reprezentacijom Crne Gore osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

Galerija

Bonus video: