Više nemaju prava na kiks

Rukometašice Budućnosti večeras (19 časova) dočekuju Bitighajm i moraju da pobijede, čak iako im trijumf ne bude ništa značio u rezultatskom smislu
1527 pregleda 0 komentar(a)
Ubijeđena da će Budućnost biti najbolja kada bude najvažnije: Barbara Lazović, Foto: Zoran Đurić
Ubijeđena da će Budućnost biti najbolja kada bude najvažnije: Barbara Lazović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.11.2019. 09:03h

Možda utakmica neće imati nikakvu važnost, ali je pobjeda imperativ, makar zbog mira u kući. Tako bi se, u najkraćem, mogao najaviti večerašnji duel rukometašica Budućnosti i Bitighajma (19 časova).

Ako Vlčea na meču koji počinje dva sata ranije savlada Brest, „plave” će prenijeti četiri boda u glavnu fazu bez obzira na ishod meča sa Njemicama. Ali, poslije dva poraza od Bresta, tim Dragana Adžića ne smije da dozvoli novi kiks, pogotovo ne pred početak priprema za Svjetsko prvenstvo, na kojem će dres Crne Gore nositi osam igračica Budućnosti.

- Očekujem i psihički i fizički zahtjevnu utakmicu. Vjerujem da ćemo konačno pokazati želju, volju i agresivnost u odbrani od početka do kraja utakmice. Jedva čekam da počne meč, dugo vremena me nije bilo, propustila sam dvije utakmice i treninge. Na sreću, počela sam polako da ulazim u rad, prije dva dana sam stala između stativa i bilo je dobro. Trebalo bi da nastavim da radim i nadam da se problemi oko leđa neće javljati - rekla je tek oporavljena Marina Rajčić.

Prva golmanka Budućnosti i „lavica” ističe da su se dobro taktički spremile za meč.

- Svaka ekipa zahtijeva detaljnu i posebnu pripremu, izuzetak nije Bitighajm. Ima odlične bekove i šutere sa devet metara. Odlična su im krila, posebno desno. Igraju malo sporije, što nam i odgovara, ali ne smijemo da ih potcijenimo. Pobijedile smo u Njemačkoj, što ne znači da će se isto ponoviti kod nas, ali vjerujem da hoćemo - poručila je 26-godišnja Podgoričanka.

Barbara Lazović vjeruje da će ekipa pokazati pravo lice.

- Znamo gdje smo bile loše u Brestu, to moramo da ispravimo, ne samo na ovom, nego na svakom narednom meču Lige šampiona. Moramo da gradimo igru u svim segmentima i da rastemo kao tim. Mislim da smo na dobrom putu i da ćemo biti najbolje kada bude najpotrebnije - istakla je slovenačka internacionalka.

Bitighajm bi u svim drugim grupama vjerovatno lako došao do glavne faze, a sada je na pragu eliminacije. Njemački šampion je sigurno jači od Krima i Savehofa, sa kojima će se Budućnost sastati u glavnoj fazi.

- Naša grupa je teška, što će pokazati glavna faza Lige šampiona. Možda neko ko u većoj mjeri ne prati rukomet ne vidi, ali sigurno je tako - zaključila je 31-godišnjakinja iz Brežica.

Bonus video: