Vrijeme je i da Đer padne u Budimpešti

Podgoričanke su danas čarter letom otputovale u velegrad na obali Dunava, a već sjutra od 15.15 časova će sa jednim od najvećih rivala biti bitku za novo finale najjačeg evropskog takmičenja.
105 pregleda 0 komentar(a)
Katarina Bulatović, Foto: Beta/AP
Katarina Bulatović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.05.2017. 11:23h

Kada se pomene Đer, u mislima navijača Budućnosti odmah krenu da se vrte isječci iz istorije. Oni najljepši, kada je 2012. godine osvojena prva titula prvaka Evrope. I tužni, sjećanja na poraze 2014. u finalu i lani u polufinalu Lige šampiona.

Na mjestu gdje su doživjele ta dva neuspjeha, izabranice Dragana Adžića će imati šansu da se osvete mađarskom velikanu i iz trećeg pokušaja ga konačno sruše u „Laslo Pap areni” u Budimpešti.

Podgoričanke su danas čarter letom otputovale u velegrad na obali Dunava, a već sjutra od 15.15 časova će sa jednim od najvećih rivala biti bitku za novo finale najjačeg evropskog takmičenja.

Prošle godine, u veoma uzbudljivom meču je bilo 21:20 za tim Ambrosa Martina, ali se dosta toga promijenilo - Budućnost je ostala bez fenomenalnih krila Radmile Petrović i Majde Mehmedović, zbog povreda nema ni Milene Raičević i Suzale Lazović, ali su stasale Đurđina Jauković, Itana Grbić, Ema Ramusović i Dijana Ujkić, a i Adžić je ubrzao igru. Đer je, s druge strane, jači za Noru Merk, Anita Gorbic i Eduarda Amorim su u boljoj formi nego prošle sezone, kada su se vratile nakon dugih pauza, ali nema fenomenalne Hajdi Loke.

Kao i prije 12 mjeseci, i ovog puta će nijanse odlučivati, u to nema sumnje.

"Mislim da smo bolje nego prošle sezone, a vjerujem da ćemo biti i smirenije nego tada. Možemo da igramo sa Đerom, iako je on mnogo bolje djelovao od nas, posebno u glavnoj rundi. Ali, poslije utakmice protiv Ferencvaroša u „Morači” smo našle ono što nam je falilo i to bi trebalo da zadržimo na fajnl-foru. Moramo da budemo bez ikakve nervoze, bez stresa, pritiska, da odemo tamo i odigramo najbolje što znamo. Na kraju ćemo vidjeti je li to bilo dovoljno da se pobijedi Đer, ali vjerujem, kao nikada do sada, da možemo", poručila je Katarina Bulatović.

Djevojka koja je jednu od četiri titule prvaka Evrope osvojila u dresu Đera baš u finalu 2014. u Budimpešti (27:21), smatra da „plavima” odgovara nametnuta uloga autsajdera.

"Sve smo vjerovatno imale prevelika očekivanja prošle godine i otišleu Budimpeštu kao jedan od glavnih favorita. Ove sezone to nemamo, jer svi znaju kako smo igrali protiv Vardara i Ferencvaroša u „Morači“. Đer nije imao nijedan takav pad, iako je izgubio od Meca i još neke utakmice. Cijele sezone je djelovao bolje od nas, ali su ovo dvije utakmice u dva dana i vjerujem da možemo. Bila sam na izvlačenju parova u Budimpešti, tada su nam dali 10 odsto šansi da možemo do titule. Idemo kao autsajderi, da pokažemo svima da to nismo".

Budućnost ove sezone igra malo brže nego ranije, više se „vuče” brzi centar, što je na pojedinim utakmicama donosilo rezultat.

"Svi su nas kritikovali kako igramo sporo. Probale smo to da promijenimo, a vidjećemo koliko smo uspjele u tome u subotu i nedjelju. Mislim da smo dosta promijenile, ali je sada vrijeme da u utakmici u kojoj je veći pritisak i zadržimo taj način igre. Ove sezone smo imale pritisak samo protiv Larvika, same sebi smo ga nametnule, jer je to bila utakmica za prolaz na fajnl-for. Tamo samo moramo da budemo hladne glave".

Sjećamo se šta nam je Loke napravila

Izostanak Hajdi Loke bi mogao da puno znači Budućnosti, jer je fenomenalna Norvežanka uvijek bila nerješiva enigma za „plave”.

"Svi znamo koliko im je Loke značila. Đer je, naravno, slabiji na poziciji pivota nego prošle sezone, sjećamo se šta je Norvežanka nama radila na početku, kako je istrčala kontre i razgrnula nas u odbrani. Ali, došle su druge igračice koje će to da nadoknade", zaključile je Katarina Bulatović.

Bonus video: