Vuja hvali Crnu Goru: Ne bi me iznenadilo da pobijedi Njemačku

"To je tim sa možda i najtalentovanijom bekovskom linijom u Evropi, sa sjajnim mladim igračima. Ne bi me iznenadilo da u prvom meču Crnu Gora pobijedi Njemačku", rekao je Vujović
3 komentar(a)
Veselin Vujović, Foto: Reuters
Veselin Vujović, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.12.2017. 19:32h

Prvi veliki sportski događaj u 2018. godini biće Evropsko prvenstvo za rukometaše, koje se od 12. januara održava u Hrvatskoj.

Crnogorska selekcija se vraća na najveću scenu, nakon sjajnih kvalifikacija u kojima je eliminisala Rusiju.

Tim Dragana Đukića pripreme počinje kasnije od svih, tek 2. januara, imaće malo vremena da se spremi za ono što ga čeka u grupnoj fazi, u Zagrebu.

Rivali Crne Gore su Njemačka, Makedonija i Slovenija, koju vodi legendarni Cetinjanin Veselin Vujović.

Slovenci su se okupili prije dva dana, sa velikim ambicijama, nakon osvajanja bronzane medalje na šampionatu svijeta u Francuskoj.

Vujović je za slovenačke medije rekao da očekuje da njegov tim bude na većem nivou neko na tom prvenstvu, ali naglasio da ga čeka težak posao u već u prvoj fazi.

Kao potencijalno iznenađenje potencira Crnu Goru.

"To je tim sa možda i najtalentovanijom bekovskom linijom u Evropi, sa sjajnim mladim igračima. Ne bi me iznenadilo da u prvom meču Crnu Gora pobijedi Njemačku", rekao je Vujović.

On je naglasio da je grupa C - najujednačenija na šampionatu.

"Nije možda najjača, ali svako svakoga može da pobijedi. Njemačka je evropski prvak, Makedonija ima Lazarova i igrače u velikim klubovima... Ali, sve će se vidjeti na terenu, a rezultat zavisi od mnogih faktora - dnevne forme, sudijskih odluka, povreda... Mi se spremamo da damo najbolje što imamo", poručio je Vuja.

Crna Gora 13. januara igra sa Njemačkom, dva dana kasnije sa Makedonijom, a grupu zatvara utakmicom sa Slovenijom, 17. januara.

Tri selekcije idu u narednu fazu.

Bonus video: