Vujović nije više trener Železničara: Radio sam u nenormalnim uslovima, igrači nemaju za sok ili čokoladu

Hronična besparica devet mjeseci, dugovanja igračima, sam nijesam dobio svoj novac, a pozajmljivao sam klubu, igračima
3076 pregleda 1 komentar(a)
Vujović, Foto: Twitter
Vujović, Foto: Twitter

Veselin Vujović nije više trener niškog Železničara.

Vujović je podnio ostavku juče nakon poraza od Vojvodine u Novom Sadu (23:22).

"Mislim da je ovo moralan čin poslije dva poraza, a i poslije jedne duge, teške sezone, koja je od početka do danas sve, samo ne jedna dobra sezona za klub i mene. Veliki teret sam nosio na svojim plećima. Ne mislim da je iko imao lošu namjeru, nikome ništa ne zamjeram, ali sam radio u nenormalnim uslovima, sa čestim finansijskim problemima i ne mogu više", rekao je Vujović na konferenciji za novinare.

Rukometaši Železničara nalaze se na trećem mjestu na tabeli plej-ofa Superlige Srbije sa četiri boda manje od lidera Vojvodine.

"Finansijski problemi od samog početka, logistika, strahovito loša situacija, degradiran sam, kao čovjek, kao trener, kao stručnjak. Ugrozio sam zdravlje, ugrozio sam mir koji imam sa svojom porodicom i mislim da je najbolje da podnesem ostavku", dodao je Vujović.

Vujović je u razgovoru za Sportski žurnal otkrio probelme sa kojima se suočavaju rukometaši Železničara.

"Igrači nemaju novac za sok ili čokoladu u pauzama na putu, da ne pominjem istjerivanje iz stanova zbog neplaćene kirije. Hronična besparica devet mjeseci, dugovanja igračima, sam nijesam dobio svoj novac, a pozajmljivao sam klubu, igračima. Od starta smo bili u zaostatku po tri, četiri mjeseca sa platama igrača. Nijesam htio da otvaram tu temu. Grad je dao maksimum. Sticajem okolnosti je došlo do toga da sponzor nije ispunio obećanja i to je prevazišlo gabarite budžeta. Kako da motivišem igrača da se bori, gine na treningu ili utakmici ako tog dana nije jeo ili treba da ga izbace iz stana", rekao je Vujović za Žurnal.

Vujović je juče podnio ostavku, ali već na njegovu adresu pristižu ponude drugih klubova.

"Već tri. Dvije iz Rumunije, jedna iz Poljske. Makedonci su me već smjestili u Vardar", rekao je Vujović za Žurnal.

Bonus video: