Vujović: Osjećalo se da ćemo dobiti

65 pregleda 3 komentar(a)
Miloš Vujović, Foto: Savo Prelević
Miloš Vujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.11.2014. 10:30h

Nakon ispadanja u prvoj fazi na Evropskom prvenstvu u Danskoj i eliminacije u baražu za Mundijal u Kataru, rukometaši Crne Gore su pali u drugi plan, više nisu bili ljubimci nacije.

Još kada je Ljubomir Obradović odlučio da podmladi tim entuzijazam je potpuno splasnuo, više niko nije pominjao „lavove”, samo se govorilo da će doživjeti brodolom protiv Srbije i Islanda...

Ali, od nedjelje veče se svuda u Crnoj Gori priča samo o nestvarnoj pobjedi nad Islandom. Vuko Borozan i drugovi su maestralnom partijom natjerali navijače da se „zaljube” u njih i da jedni drugima postavljaju pitanje - kakva li će tek biti ova reprezentacija kada se uigra i skupi iskustvo?

Jedan od mladih koji je potpuno iskoristio šansu je 21-godišnji Miloš Vujović. Povreda prvog lijevog krila Igora Markovića i skormno izdanje Milana Popovića u Beogradu otvorili su vrata hitrom Cetinjaninu, koji se „zacementirao” u startnoj postavi.

Dan nakon velike pobjede nad „ribarima”, bivši igrač Lovćena i Budvanske rivijere je sumirao utiske savršene večeri u „Topolici”.

"Prelijepo se osjećam, ali se nadam da se nećemo na ovome zaustaviti. Želimo da i ubuduće lijepo spavamo nakon utakmica, kao ovog puta", uz osmijeh je rekao Vujović.

Senzacija protiv Islanda nije iznenadila samo stručni štab i igrače.

"Znali smo da dolazi odlična ekipa, sa velikim igračima. Ali, Profesor nas je dobro postavio, smislio je odličnu taktiku. Sa velikim nabojem smo ušli u meč, imali smo osjećaj da su dva boda blizu.

Otvaranje utakmice je bilo slabo, pa je Obradović pri rezultatu 1:4 pozvao tajm-aut kako bi smirio igrače.

"Na početku nismo mogli da se izborimo sa pritiskom zbog publike koja je došla u velikom broju, kao ni sa islandskim igračima. Selektor nas je pozvao da nam objasni nekoliko stvari, da nam kaže da su ti momci od krvi i mesa i da treba samo hrabro da igramo".

"Rekao nam je da nema razloga zašto ne bismo uzeli dva boda. Tu se desila promjena, od tada je sve krenulo nabolje", ističe Vujović.

Mlado krilo priznaje da nije očekivalo rezultat ovako brzo nakon podmlađivanja selekcije.

"Mislio sam da nam je potrebno više vremena, da će proći nekoliko utakmica prije nego što ostvarimo dobar rezultat. I mene je iznenadilo što smo odmah ostvarili uspjeh, ali je Profesor stvarno zaslužan za to. „Pročitao” je ekipu i odlično nas je taktički postavio.

Miloš je na devet utakmica za Pečuj dao čak 106 golova. Ima kvalitet za mnogo jače takmičenje nego što je Druga liga Mađarske i neće se dugo zadržati u njoj.

"Spreman sam za jaču ligu, ali mi je kao krilu najbitnije bilo da izađem iz zemlje. Igram dobro, a već su stigle dvije-tri ponude iz Prve lige, i to iz timova koji su među prvih pet. Ne bih da otkrivam iz kojih, da se ne bi izjalovilo, ali se nadam da ću sljedeće sezone biti u jačem klubu", zaključio je Vujović.

Bonus video: