Vukčević: Saigračice su mi pomogle da zablistam

"Nadam se da ćemo i sljedeću utakmicu odigrati na ovom nivou. Svaka čast saigračicama, koje su mi pomogle da zablistam”, rekla je Vukčevićeva.
9 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2012. 23:25h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Vršac - Radmila Miljanić i Jovanka Radičević su protiv Islanda (26:16), u prvom kolu grupe na Evropskom prvenstvu, ponovo podijelile minutažu, a mnogo zapaženije je bilo desno krilo Đera. Popularna Joka je ušla na početku nastavka i bila jedna od ključnih igračica.

„Nije važno ko igra, bitno je da ima energije i sa klupe i na terenu. To nas krasi, po tome smo prepoznatljive. Tako je bilo od početka utakmice, ali je svaki prvi meč težak. Bilo nam je potrebno da „uđemo“ u igru, da se osjetimo jedna drugu, da osjetimo teren i protivnika, a raduje me što smo igrale do kraja. Nismo se obazirale na rezultat, svaku akciju smo gradile strpljivo i radovale se svakoj odbrani. Nadam se da će tako biti i u nastavku“, rekla je Radičević.

U golmane Crne Gore su mnogi sumnjali, a poslije svake utakmice jedna od njih je junakinja. Ovog puta je to bila Marina Vukčević...

“Zadovoljne smo, ovo nam daje snagu i vjeru u sopstvene mogućnosti, jer smo vidjele da možemo. Nadam se da ćemo i sljedeću utakmicu odigrati na ovom nivou. Svaka čast saigračicama, koje su mi pomogle da zablistam”, rekla je Vukčevićeva.

Prva igračica koja je ušla sa klupe na teren je, na iznenađenje svih, bila Andrea Klikovac. Ljevoruka rukometašica skopskog Vardara je u sredini odbrane mijenjala Katarinu Bulatović i Milenu Knežević i potvrdila očekivanja Dragana Adžića da može da bude adekvatna alternativa.

“Nadala sam se da ću ući na teren, ali nisam očekivala da ću igrati ovoliko. Drago mi je što sam pomogla ekipi i što smo odigrale odlično u odbrani, što nam je i donijelo pobjedu”, rekla je 21-godišnja Podgoričanka.

Jesi li se iznenadila kada si dobila priliku i u napadu?

“Pored ovolike konkurencije, meni je čast i samo to što mogu da doprinesem reprezentaciji igrom u odbrani.

Da li je bilo treme, jer ti je ovo debi na velikim takmičenjima?

“Osjećala sam veliku odgovornost, jer sam igrala na sredini u odbrani. Ispoštovale smo sve što smo dogovorile sa trenerom i rezultat je došao”, zaključila je Klikovac.

Bonus video: