Za Njemačku se plaća ulaz, cijena karte 3 eura!

V.d. generalnog sekretara Emir Bešlija nije odgovorio na pitanje “Vijesti” ko je, kada i zbog čega donio odluku o naplati ulaznica za meč sa Njemačkom
120 pregleda 9 komentar(a)
Rukometaši Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Rukometaši Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.06.2013. 22:27h

Prvi put od kada je Crna Gora nezavisna, naplaćivaće se ulaz za neku utakmicu rukometne reprezentacije koja se igra u "Morači" – kako je danas objavljeno na sajtu Rukometnog saveza Crne Gore, cijena ulaznice za meč sa Njemačkom, koji se igra 12. juna u Podgorici, biće tri eura.

Na sajtu RSCG je, takođe, saopšteno da se karte mogu trebovati preko Saveza (na mejl hfmontenegro@t-com.me i faks 020-664-255), te da će naknadno biti objavljena informacija o načinu preuzimanja trebovanih ulaznica.

Na sajtu nema informacije o tome da li će i kada određeni broj ulaznica biti pušten i u slobodnu prodaju, iako je v.d. generalnog sekretara RSCG Emir Bešlija nagovijestio i takvu mogućnost na dan utakmice.

"Kad budemo imali tu informaciju, objavićemo je na sajtu", kratko nam je kazao Bešlija.

Naplaćivanje ulaznica je normalna stvar svuda u svijetu, to je odavno trebalo da postane praksa i u Crnoj Gori, gdje se godinama unazad plaćaju ulaznice jedino za košarku i fudbal.

Ipak, u najmanju ruku je čudno zbog čega je za ukidanje slobodnog ulaza na rukometne susrete izabrana baš utakmica sa “pancerima”, u okviru pretposljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj, i to iz nekoliko razloga.

Prvo, izabranicima Zorana Kastratovića je potrebna maksimalna podrška sa tribina kako bi i u oslabljenom sastavu (bez Fahrudina Melića, Marka Simovića, možda i Zorana Roganovića) pokušali da naprave novi podvig protiv Njemaca, koje su 1. novembra prošle godine u Manhajmu porazili 31:27.

Još se pamti atmosfera iz “Morače” iz juna prošle godine, sa revanša baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo, kada su pali veliki Šveđani.

Drugo, meč u “Morači” biće posljednji pred domaćom publikom za Petra Kapisodu (optoštaj će biti u Brnu protiv Češke, tri dana kasnije), jednog od najboljih crnogorskih igrača svih vremena, koji za takvu priliku zaslužuje punu dvoranu.

Najzad, prodaja ulaznica neće popraviti loše finansijsko stanje u Savezu, možda će samo pokriti troškove organizacije meča, pod uslovom da svi koji uđu u dvoranu, kartu zaista i plate, u šta je teško povjerovati…

V.d. generalnog sekretara nije odgovorio na pitanje “Vijesti” ko je, kada i zbog čega donio odluku o naplati ulaznica za meč sa Njemačkom.

Podsjećanja radi, ŽRK Budućnost je u maju prošle godine odlučio da naplaćuje ulaznice za revanš finala Lige šampiona protiv mađarskog Đera.

Takva odluka, prva nakon 22. aprila 2000. godine i famoznog prvog meča polufinala LŠ sa austrijskom Hipobankom (28:28), bila je uzrokovana, kako je tada saopšteno iz Budućnosti, uslovima i pravilima Evropske rukometne federacije po pitanju organizacije finala.

Cijena karata za trebovanje je iznosila 40 eura, a oko 1.500 ulaznica je kasnije besplatno podijeljeno. Nije tajna da je takva cijena bila zbog toga što su po 40 eura za ulaznice u Vespremu morali da plate i navijači Budućnosti, pa je trebalo obezbijediti “reciprocitet”.

Ovoga puta, barem po informacijama iz RSCG, nema najavljenog organizovanog dolaska njemačkih navijača.

Ostaje da se vidi da li će ulaznice biti dijeljene selektivno, ili će za njih navijači, zaista, morati da odvoje po tri eura…

Bonus video: