Zagreb i Bosna eliminisani

Prvak Hrvatske je večeras sa njemačkim Rajn Nekar Levenom samo uspio remizirati u gostima 27:27 (9:11), što je bilo nedovoljno za prolaz.
0 komentar(a)
Olafur Stefanson, Foto: Www.rhein-neckar-loewen.de
Olafur Stefanson, Foto: Www.rhein-neckar-loewen.de
Ažurirano: 31.03.2011. 22:12h

Nijedna od država bivše SFR Jugoslavije neće imati predstavnika u četvrtfinalu Lige šampiona, epilog je prvih revanš mečeva osmine finala najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Bosna je bila prežaljena nakon meča u Sarajevu protiv Čehovskih medvjeda (22:31), a ruski tim je danas bio bolji i u revanšu sa još ubjedljivijih 30:17 (11:9).

Aslanian je sa šest golova bio najefikasniji u domaćem timu, dok su Dibirov, Filipov i Čipurin dodali po četiri gola. U poraženom timu, u kojem nije bilo kapitena i bivšeg proslavljenog reprezentativca Crne Gore Petra Kapisode, najefikasniji je bio Igor Karačić sa sedam pogodaka.

Zagreb je sve šanse za prolaz u dvomeču sa njemačkim Rajn Nekar Levenom prokockao u svojoj “Areni”, porazom od 31:28. Prvak Hrvatske je večeras uspio samo remizirati u gostima 27:27 (9:11), što je bilo nedovoljno za prolaz. Zagrepčani su tokom svih 60 minuta bili ravnopravan protivnik, ali nijesu uspjeli nijednom povesti na meču, pa je bilo nemoguće očekivati da nakoknade zaostatak iz prvog duela.

Genshajmer je bio najbolji u njemačkom timu sa devet golova, Tkačik je dodao sedam, a Stefanson šest. Sa druge strane, Špiler je postigao devet golova za Zagreb, Marić pet, a Kopljar četiri…

Ostali revanš mečevi osmine finala igraju se za vikend.

Parovi ostalih mečeva osmine finala

Subota

Kil – Kolding (prvi meč 36:29)

Sijudad Real – Šamberi (27:24)

Vesprem – Barselona (21:28)

Nedjelja

Monpelje – Šafhauzen (26:31)

Flensburg – Pik Seged (27:26)

Valjadolid – Hamburg (22:28)

Bonus video: