Zagreb se osvetio Vardaru

Hrvatski velikan je nakon produžetaka slavio sa 25:24 i rastužio navijače u Skoplju
1 komentar(a)
Ažurirano: 14.04.2013. 21:24h

Okršaji rukometaša Vardara i Zagreba su tokom dvije sezone SEHA lige uvijek bili uzgubljivi, a drugačije nije moglo ni da bude u finalu drugog izdanja regionalnog takmičenja - hrvatski velikan je nakon produžetaka slavio sa 25:24 i rastužio navijače u Skoplju.

U meču prepunom preokreta, Zagreb je bio na pragu pobjede, jer je u 58. minutu vodio 21:19, ali je Igor Karačić smanjio, da bi Nemanja Pribak u posljednjoj sekundi izborio produžetke.

Vardar je na početku nastavka poveo, ali je tim Borisa Dvoršeka, koji je naslijedio Slavka Golužu, preokrenuo na 25:22 i u dramatičnoj završnici sačuvao pobjedu.

Šampion Evrope iz 1992. i 1993. godine se tako revanširao pulenima Veselina Vujovića za poraz u prošlogodišnjem polufinalu. Vardar je tada u finalu senzacionalno srušio i Metalurg, a ove godine je uspio da ponovo iznenadi najvećeg rivala, ali ne i da opet nadvisi Zagrepčane...

„Moram da čestitam igračima. Čitav mjesec smo se krvavo spremali za SEHA ligu, igrači su odradili dosta teških treninga da bi napravili ovaj rezultat. Utakmica je bila fantastična, bilo je svega. Napetosti, lijepih odbrana golmana, odličnih poteza... Ispunili smo cilj, momci su odigrali pravu utakmicu. Ponosan sam što nismo potonuli, što smo se digli", rekao je Dvoršek, a potom se osvrnuo i na kolegu sa klupe Vardara:

"Imao sam se priliku da sjedim pored prave svjetske rukometne legende kao što je Veselin Vujović, kojem sam se divio kao klinac.

Vuja nije uspio da odbrani titulu, iako je imao šansu.

"Čestitam Zagrebu, vratio nam je milo za drago. Mi smo prošle godine slavili u Zagrebu, oni su nas dobili u Skopju. SEHA liga je u potpunosti opravdana. Moj sastav nije imao čvrstinu u odbrani i dobar protok lopte, a nismo davali ni lake golove. Nije bilo raspoloženih šutera, zbog čega smo forsirali igru na šest metara", objasnio je čuveni Cetinjanin.

Jerko Matulić i Luka Stepančić su bili najefikasniji u pobjedničkom timu sa po sedam golova, dok je Karačić sa dva manje predvodio domaće.

Treće mjesto je pripalo Metalurgu, koji je savladao bjeloruski Meškov Brest sa 26:21. Mladen Rakčević nije bio u sastavu.

U idealnom timu fajnl-fora su tri igrača Vardara - pivot Stojanče Stoilov, srednji bek Karačić i MVP turnira, golman Strahinja Milić, tandem Zagreba - desno krilo Zlatko Horvat i desni bek Stepančić, koji je i prvi strijelac, te lijevo krilo Meškova Jurij Tatarin i lijevi bek Metalurga Miladin Kozlina.

Bonus video: