Zakopane ratne sjekire

U Budućnosti, po svemu sudeći, opet teče med i mlijeko, svi se ponovo vole, ali se problemi i dalje guraju pod tepih.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2011. 22:26h

Kao da je kraj avanture u Ligi šampiona normalizovao situaciju u Budućnosti - nakon što je propuštena i sedma šansa da se najtrofejniji crnogorski klub domogne finala, zakopane su ratne sjekire. Katarina Bulatović se na sastanku izvinila stručnom štabu i igračicama, pa je Dragan Adžić odlučio da joj pruži novu šansu. I to već od sjutra, kada će sjajni desni bek otputovati sa reprezentacijom na međunarodni turnir u Makedoniji.

Prekid suspenzije potvrdio je i Upravni odbor Budućnosti, koji se danas sastao i ocijenio da je dosadašnji tok sezone bio jako uspješan.

„Ostvarenim rezultatima tokom grupne faze i igranjem u polufinalu Lige šampiona, Budućnost se vratila u sam vrh evropskog rukometa, a time i opravdala očekivanja, kao i cilj koji je bio postavljen na početku sezone. Neophodno je do kraja takmičarske sezone ostvariti uspjehe u preostalim takmičenjima.

Poslije razgovora sa stručnim štabom i igračicama, kao i iskrenog žaljenja Katarine Bulatović za nesporazume koji su se desili nakon grupne faze, UO je odlučio da je vrati u trenažni proces prvog tima i da je stavi na raspolaganje stručnom štabu. UO je saglasan sa stavom stručnog štaba da ekipu treba zadržati i ojačati kako bi i sljedeće godine bila konkurentna sa najboljim evropskim ekipama.

ŽRK Budućnost želi da izrazi posebnu zahvalnost svim prijateljima rukometa u Crnoj Gori, a posebno navijačima na čelu sa „varvarima” za podršku koju smo imali tokom čitave godine, a to je i obaveza da i u idućoj godini istrajemo da Budućnost bude tamo gdje joj je i mjesto - u vrhu evropskog rukometa”, navodi se u saopštenju ŽRK Budućnost.

Guranje problema pod tepih

U Budućnosti, po svemu sudeći, opet teče med i mlijeko, svi se ponovo vole, ali se problemi i dalje guraju pod tepih. U klubu koji je dozvolio da jedan od najboljih bekova svijeta propusti najvažnije mečeve u posljednjoj deceniji, da Jovanka Radičević ode u Đer... niko ne preuzima odgovornost. Ni za šta.

Sljedeća sezona

Kaže se da je Budućnost „opravdala očekivanja, kao i cilj koji je bio postavljen na početku sezone”. Niko, međutim, i ne pomišlja da kaže da je odlična ekipa, koja je osvojila četiri pehara prošle sezone, pojačana možda i najboljom svjetskom rukometašicom Bojanom Popović i da je potajna želja bila titula prvaka Evrope.

Možda će neko sada reći da to nije bilo moguće. Ali, iznenađenja se u sportu uvijek događaju. Ne treba grebati po prošlosti ili tražiti senzacije u nekim drugim sportovima, dovoljno je pogledati ko je rival Larvika u finalu. I sjetiti se šta se mislilo o Ićaku na početku sezone, na startu glavne faze, pred polufinale sa Đerom...

Za upravu podgoričkog kluba, međutim, uvijek postoji sjajan izgovor. Sljedeća sezona.

Niko ne može da ide

Prije Upravnog odbora održan je sastanak na kojem su bili članovi stručnog štaba, igračice, predsjednik kluba Predrag Bošković i do juče suspendovana Katarina Bulatović. Nakon uslovnog pomirenja (Adžić je dao šansu Bulatovićevoj da do kraja sezone pokaže da zaslužuje drugu šansu), Bošković je saopštio igračicama koje imaju ugovore da ne mogu da idu. Kao što je poznato, Jovanka Radičević je dogovorila prelazak u Đer, Saneli Knezović je rečeno da se na nju ne računa, a ostale igračice će biti tu i naredne sezone. Veću šansu bi trebalo da dobiju Radmila Miljanić na poziciji desnog krila i mlada čuvarka mreže Marina Vukčević.

U Budućnost najvjerovatnije dolazi Dragana Cvijić, koja je odavno dogovorila uslove sa upravom podgoričkog kluba, ali je sada ljudi iz Krima ubjeđuju da ostane...

Bonus video: