Zlato za Crnu Goru, Turska nemoćna

"Ovo je bilo nevjerovatno iskustvo za djevojke, koje su iz utakmice u utakmicu napredovale i mijenjale navike. Pokazale su karakter i veliku borbenost i potvrdile da budućnost crnogorskog rukometa nije ugrožena", rekla je Tatjana Jeraminok za "Vijesti"
0 komentar(a)
Ženska kadetska rukometna reprezentacija, Foto: Rukometni savez Crne Gore
Ženska kadetska rukometna reprezentacija, Foto: Rukometni savez Crne Gore
Ažurirano: 10.01.2015. 21:37h

Jedini rival kojeg kadetkinje Crne Gore nisu savladale u grupnoj fazi je pao kada je bilo najvažnije - tim Tatjane Jeraminok je u finalu Mediteranskog prvenstva u Tunisu savladao Tursku sa 24:16 (12:5, 8:3, 4:8) i odbranio titulu koju je prethodna generacija osvojila u Budvi.

"Došle smo da skupimo iskustvo, jer je djevojkama ovo prvo takmičenje. Nedostaju im kvalitetne utakmice, jer nema ni prave lige, zato sam zahvalna Rukometnom savezu Crne Gore što nas je poslao na ovo takmičenje. Ovo je bilo nevjerovatno iskustvo za djevojke, koje su iz utakmice u utakmicu napredovale i mijenjale navike. One su najzaslužnije za ovu titulu, jer su vrijedne i radne, trenirale su dok su drugi odmarali tokom praznika. Pokazale su karakter i veliku borbenost i potvrdile da budućnost crnogorskog rukometa nije ugrožena", rekla je Jeraminok za "Vijesti".

U 1. kolu u Tunisu, Crna Gora i Turska su remizirale (16:16). U finalu je sve bilo jasno već nakon prve trećine, kada je na semaforu stajalo 12:5.

"Nije bilo tako lako kao što izgleda. Presrećna sam što su djevojke ispoštovale dogovor, jer smo se dobro pripremile nakon prve utakmice. Ovdje nisu učestvovale Hrvatska, Španija i Francuska, koje pripadaju Mediteranu, ali ne želim da potcijenim ostale rivale. Turska je izuzetno interesantna, igra korejski stil, a najviše nam je koristilo što smo se navikli na zone koje koriste afričke ekipe. Ovo takmičenje će nam puno značiti za ono što je najvažnije ove godine - kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo, koji se u martu održava u Crnoj Gori. Ovdje je počeo da se stvara kolektiv", zaključila je Jeraminok.

U finalu su najefikasnije sa po pet golova bile Branka Konatar, Tamara Jovićević i Tatjana Brnović, Maja Iković je dala tri, Ivana Novaković i Enisa Đoković po dva, a Ana Šaranović i Aneta Adžić po jedan.

Darija Zečević je odbranila 11, a Sanja Tufegdžić tri šuta.

Konatar je proglašena za najbolje lijevo krilo, dok je Jovićević najbolji lijevi bek šampionata.

Bronzano odličje pripalo je Egiptu, a u meču za treće mjesto pobijedio je Srbiju 17:15 (6:5, 4:6, 7:4).

Bonus video: