Savović: Ova generacija može da ostvari opstanak

Rivali "crvenih" u grupi A su Litvanija, Izrael i Slovenija.
1 komentar(a)
Muška kadetska košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Muška kadetska košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Ažurirano: 09.08.2018. 11:35h

I pred muškom kadetskom reprezentacijom Crne Gore (za igrače do 16 godina) je Evropsko prvenstvo, koje u petak počinje u Novom Sadu.

"Očekivanja i ujedno cilj je da se izbori opstanak u A diviziji, siguran sam da to ova generacija može da ostvari, a sigurno da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat", ističe selektor Slobodan Savović.

"Smatram da smo pripreme odradili odlično, svi igrači su pokazali ogromnu želju i volju da se dokažu i moram reći da su dali svoj maksimum. Imali smo dovoljno vremena da se uigramo i da postignemo neophodni nivo za predstojeće prvenstvo. Postoji žal za određenim igračima koji nisu bili u mogucnosti da se odazovu iz zdravstvenih razloga, prije svega mislim na Vukčevica i Pešića koji je bio sa nama na početku priprema ali i pored velike želje nije mogao da nastavi zbog problema sa ahilovom tetivom", dodaje Savović.

Rivali "crvenih" u grupi A su Litvanija, Izrael i Slovenija.

"Pregledali smo sve rivale u grupi, siguran sam da neće biti lako, ali isto tako vjerujem u kvalitet naše reprezentacije i da možemo da igramo sa svima. U grupi treba obezbjediti što bolji rezultat i spremiti se za četvrtu utakmicu, osminu finala, gdje pobjeda donosi borbu za medalju, a poraz borbu za opstanak".

Rivali u osmini finala biće neko iz grupe B.

"U grupi B Španija i Srbija kao domaćin su sigurno favoriti, bilo bi dobro kada bi ih izbjegli u tom ukrštanju, mada nema lakih protivnika, na nama je da se spremimo za svaku utakmicu i pokušamo da ostvarimo sto bolji rezultat."

Naša selekcija je tokom priprema odigrala više prijateljskih mečeva, osvojila turnir u Makedoniji, te nastupila u Italiji.

"Sve utakmice su nam služile za uigravanje kompletne ekipe i ujedno da vidimo koliko ko od igrača može. Turnir u Italiji je bio protiv ekipa koje su favoriti za osvajanje medalje, Turska i Španija posjeduju ogroman kvalitet što su i pokazali, ali i pored poraza naročito protiv Španije smatram da možemo da igramo podjednako sa svima".

Prethodne godine naša kadetska selekcija osvojila je srebro na Evropskom prvenstvu u Podgorici. To je, kaže Savović, dodatan motiv za njegove momke.

"Mislim da nema pritiska, osvajanje srebra na prošlogodišnjem prvenstvu za ovu generaciju predstavlja samo motiv, siguran sam u to. Znam da su momci svjesni tog uspjeha i da će to iskoristiti da daju maksimum na ovogodišnjem prvenstvu", zaključio je naš selektor.

Crna Gora na startu, u petak od 16 sati, igra protiv Litvanije.

Bonus video: