Sevilja sustigla Atletiko, čeka kiks Barse

Sevilja je na "Pishuanu" savladala Đironu u 16. kolu Primere i bodovno se izjednačila sa Atletikom i liderom Barselonom
489 pregleda 0 komentar(a)
Igrači Sevilje slave trijumf nad Đironom
Igrači Sevilje slave trijumf nad Đironom
Ažurirano: 16.12.2018. 14:27h

Sevilja je na "Pishuanu" savladala Đironu u 16. kolu Primere i bodovno se izjednačila sa Atletikom i liderom Barselonom sa po 31 bodom. Barsa, doduše, ima meč manje, ali je Sevilja igrom pokazala visoke ambicije.

Golovima Banege sa penala u 55. minutu i Sarabije devet minuta kasnije, Sevilja je uspjela da slomi otpor gostiju, i to uprkos još jednoj sjajnoj partiji golmana Iraizoza.

Banega nakon penala koji je skrivio Huanpe slomio otpor Đirone, a potom je sve za domaćina bilo lakše.

Betis je slavio na gostovanju Espanjolu (3:1), što je za ekipu Kike Setjena treći trijumf u nizu. Betis se sjajnom serijom probio na petu poziciju sa 25 bodova. Espanjol, koji je sjajno startovao je u velikoj je krizi i peti put zaredom je poražen, pa je ostao na 21 bod. Espanjopl je poveo golom Garsije, ali je Lo Selso poravnao do poluvremenqa, da bi "zeleni" u finišu golom Telja i autogolom Duartea natavili sjajni niz.

Ueska je remizirala protiv Viljereala (2:2), u utakmici na kojoj su svirana tri penala. Prva dva iskoristili su Kolumbijci - Kućo za domaćina u 44. i Karlos Baka zau goste u 63. Treći penal i crveni karton skrivio je Mario Gašpar, ali Melero nije pogodio. kada je Moreno pogodio za Viljareal u 81. činilo se da će neiskorišćeni penal skupo stajati domaćina.

Ipak, rezervista Longo je u trećem minutu nadoknade donio bod svojoj ekipi. Ueska je posljednja sa osam, bodova, Viljareal 17. sa 15 bodova.

Klo od 20.30 zatvaraju Levante i Barsa.

Bonus video: