Suares kao Mesi, svijet se divi Mbapeu, konačno Gorecka

Predstavljamo vam tim u formaciji 4-3-3 koji je obilježio evropski fudbalski vikend
238 pregleda 0 komentar(a)
Luis Suares Barselona, Foto: Reuters
Luis Suares Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.10.2018. 16:01h

Predstavljamo vam igrače koji su u pet najjačih liga (Premijer liga, Primera, Serija A, Bundesliga, francuska Liga 1) obilježili evropski fudbalski vikend.

Apsolutni junak je napadač Barselone Luis Suares, koji je upisao het-trik u derbiju protiv Real Madrida.

GOLMAN

Olsen (Roma) - Rimljane su minuti dijelili od velike pobjede u Napulju. Dugo je "vučica" vodila 1:0, taj rezultat je bio na snazi najviše zahvaljujući švedskom golmanu, koji nije mogao ništa kod izjednačujućeg gola Drisa Mertensa u 90.

ODBRANA

Serđi Roberto (Barselona) - dugo je bio ofanzivni vezista, a već drugu sezonu je nezamjenjiv desni bek. Protiv Reala se vidjelo koliko mu ta uloga prija.

Markinjoš (Pari Sen Žermen) - u velikom derbiju protiv Marseja na "Velodromu" je držao kompletnu defanzivnu liniju "svetaca".

Godin (Atletiko Madrid) - ovo mu je možda i najteža sezona u karijeri, ali protiv Sosijedada je bio strijelac gola za 1:0 i lansirao je "kolćonerose" ka trijumfu.

Alba (Barselona) - posebno u prvom poluvremenu je bio prava napast za desnu stranu odbrane Reala.

SREDINA

Milivojević (Kristal Palas) - donio je bod Palasu protiv Arsenala golovima iz penala. Pogoci su ga proglasili u igrača utakmice, kao i to što se odlično nosio sa tandemom vezista Arsenala Genduzi - Toreira.

Loftus-Čik (Čelsi) - engleski reprezentativac je u četiri dana dao četiri gola - tri BATE-u i jedan Barnliju..., to je Mauricio Sari i želio da vidi.

Gorecka (Bajern) - kao da izdanak Šalkeove fudbalske škole polako pronalazi sebe u Bajernu. Partija protiv Majnca makar nagovještava bolje dane za 23-godišnjeg vezistu.

NAPAD

Mbape (Pari Sen Žermen) - nije bio starter zato što je zakasnio na timski sastanak pred meč sa Marsejom, ali Mbape je sve nadoknadio u 2. poluvremenu - dao je gol u svom stilu i najavio trijumf PSŽ-a.

Kalu (Herta) - berlinski tim je poremetio čudesan momenat Borusije, a pomogao mu je dvostruki strijelac Kalu.

Suares (Barselona) - sve što je uradio u “el klasiku” je spektakularno. Bio je to het-trik za pamćenje.

Bonus video: