"Supermen" oborio rekord star 23 godine koji je držao Majkl Felps

Desetogodišnjak je na Far Vestern Long Kors prvestvu u disciplini leptir 100 metara preplivao za vrijeme 1:09:38, što je čak sekundu brže od aktuelnog rekorda koji je držao Felps a koji je iznosio 1:10:48
188 pregleda 0 komentar(a)
Klark Kent Apuada, Foto: Twitter
Klark Kent Apuada, Foto: Twitter
Ažurirano: 01.08.2018. 08:24h

Klark Kent Apuada, dječak koga drugari i mediji zbog imena zovu i "Supermen", oborio je rekord star 23 godine koji je držao niko drugi do najbolji plivač svih vremena Majkl Felps.

Desetogodišnjak je na Far Vestern Long Kors prvestvu u disciplini leptir 100 metara preplivao za vrijeme 1:09:38, što je čak sekundu brže od aktuelnog rekorda koji je držao Felps a koji je iznosio 1:10:48.

Dječak koji ima filipinske korjene, a koji je živi u Salinasu u Kaliforniji je izjavio da od kad je počeo da trenira sa sedam godina, da je imao želju da oborio rekord Felpsa.

"To mi je motivacija", kazao je "Supermen" i dodao "Nevjerovatno sam srećan zbog ovog uspjeha, i zbog toga što sam oborio rekord".

Majkl Fleps je ovar rekord postavio davne 1995. godine, a na prvim Olimpijskim igrama imao je samo 15 godina. Od tada osvojio je 28 medalja, i samim tim postao najbolji olimpijac u istoriji olimpijskih igara.

Majka Klarka Kenta, ispričala je za SAD medije i zanimljivu priču oko dječakovog simpatičnog imena.

"Klark mi je uvijek bilo jedno od omiljenih imena, a moj suprug je veliki fan Supermena, pa smo dodali i Kent", kazala je ponosna majka.

Dječak iz Salinasa je već postao senzacija, a brojni stručnjaci mu predviđaju blistavu karijeru.

Njegov plan, poslije obaranja rekororda na Far Vesternu su Olimpijske igre.

"Mislim da bih mogao da budem spreman već za Pariz 2024 a poslije toga i za Los Anđeles 2028." kazao je Klark Kent.

On je na kraju razgovora poručio svim svojim vršnjacima da ma šta rade uvijek vjeruju u to, i da nikad ne odustaju od svojih snova.

Bonus video: