Đoković ponovo u pritvoru, zvanično saslušanje počinje u 23.30

Sudija još jedino treba da odluči da li će konačnu odluku o Đokoviću donijeti jedan sudija ili tročlano vijeće, što su zatražili advokati srpskog tenisera.

33305 pregleda 160 reakcija 72 komentar(a)
Đoković na putu ka pritvoru, Foto: Reuters
Đoković na putu ka pritvoru, Foto: Reuters

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ponovo je smješten u imigracioni pritvor u Melburnu, u kome je već boravio, gdje će sačekati početak zvaničnog saslušanja na kojem će biti odlučeno da li može ostane u Australiji nakon što mu je drugi put ukinuta viza.

Na pripremnom ročištu, održanom prošle noći, sudija Dejvid O'Kalahan zakazao je zvanično saslušanje pred Saveznim sudom Australije za subotu u 23.30 po srednjeevropskom vremenu.

Sudija još jedino treba da odluči da li će konačnu odluku o Đokoviću donijeti jedan sudija ili tročlano vijeće, što su zatražili advokati srpskog tenisera.

Đoković je prethodno imao razgovor sa imigracionim vlastima, ali detalji tog saslušanja nisu poznati.

Advokati srpskog tenisera su ubrzo nakon preliminarnog saslušanja potvrdili da će on provesti noć u imigracionom pritvoru.

Đokoviću je juče drugi put ukinuta australijska viza, nakon što je u zemlju ušao nevakcinisan protiv koronavirusa, ali uz medicinsko izuzeće, kako bi učestvovao na Australijan openu.

Odluku o ukidanju vize donio je ministar za imigracije Aleks Houk jer bi, po njegovom mišnjenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv koronavirusa.

Đokoviću je viza prvi put ukinuta po njegovom dolasku u Melburn, nakon što su zvaničnici australijskih graničnih vlasti procijenili da "nije pružio odgovarajuće dokaze" da bi dobio medicinsko izuzeće.

On je potom nekoliko dana proveo u imigracionom hotelu prije nego što je dobio prvi spor na sudu kada je odlučeno da mu se vrati viza i da bude pušten iz pritvora.

Đoković na Australijan openu pokušava da osvoji rekordni 10. trofej na tom turniru i rekordnu 21. Grend slem titulu.

Takmičenje na prvom Grend slem turniru počinje u ponedjeljak.

Bonus video: