Dankina pobjeda karijere: Maestralna Kovinić izbacila šampionku US opena

Danka Kovinić eliminisala Emu Radukanu - 6:4, 4:6, 6:3

61398 pregleda 2736 reakcija 156 komentar(a)
Danka Kovinić na današnjem meču, Foto: Reuters
Danka Kovinić na današnjem meču, Foto: Reuters

Pobjeda karijere Danke Kovinić!

Crnogorska teniserka danas je u drugom kolu Australijan opena, nakon maratonskog meča i skoro tri sata eliminisala Emu Radukanu i prvi put u karijeri se plasirala u treće kolo jednog grend slema.

Danka je slavila 2:1 (6:4, 4:6, 6:3).

Odličan meč odigrala je danas Danka Kovinić, servis je služio sjajno, osvajala je fantastične poene, a imala je i sreću u odlučujućim trenucima trećeg seta. Ali, Danka je danas apsolutno zaslužila da je sreća prati.

Ključni momenat u trećem setu desio se u 6. gemu - na 40:40, na servisu Eme Radukanu, Danka je osvojila poen kada je lopta zakačila vrh mreže i prešla na polje protivnice.

Novljanka je brejk loptu iskoristila tako što je fantastično lobovala Radukanu, povela 4:2. Sačuvala je prednost, a spektakularnom bekhend paralelom na drugoj meč loptu ostvarila najveći rezultat u dosadašnjoj karijeri.

Danka Kovinić
foto: Sofascore

Radukanu je bolje otvorila meč povela 3:0, ali je onda tražila medicinski tajm-aut zbog problema sa žuljevima na desnoj šaci. To je Danka iskoristila, vezala pet gemova i povela u setovima.

U drugom setu Radukanu je odmah napravila brejk, vodila 2:0 i prednost održavala do osmog gema, kada je Danka uspjela da se vrati i izjednači na 4:4. Ipak, već u narednom gemu Radukanu je napravila novi brejk, potom je prvi put na meču spasila brejk lopte i izjednačila u setovima.

U trećem je Kovinić igrala mirno i strpljivo, a dovoljno agresivno da poremeti mladu britansku šampionku. Vjerovala je da može, igrala bolje u važnim momentima i zasluženo slavila.

U narednoj rundi Kovinić igra protiv Rumunke, Simone Halep.

Bonus video: